עבור אנשים ערבים, לימונים תמיד נמצאים בשפע לאור הקלות שבה הם גדלים, ומכאן השימושים הרבים שיש לפרי ההדר הרב-תכליתי הזה. עבור טבחים רבים במזרח התיכון, הוספת סחיטת לימון לרוב המנות מגיעה באופן טבעי, כך ששימור הלימונים מאפשר זאת ללא קשר לעונה המדויקת! הכל עניין של ריח של לימונים, שום ושומשום עבור טבחים סורים ולבנונים.
אז, להלן המדריך שלנו לשימור לימונים לכל מאכל שתרצו להכין. זוהי טרנספורמציה איטית של לימונים באמצעות מלח ומיצים שלהם. התהליך פשוט אבל די קסום! לתהליך עתיק יומין זה אפשר לפחות שלושה שבועות, ואז יש לך מבחן טעימה! בדומה לצנצנת זיתים או ריבה תוצרת בית, הדבר הגדול הוא שזה יישמר בשמחה במשך חודשים במקרר, אם זה מחזיק כל כך הרבה זמן!
הכנה ומקור
אז, כדי להכין אצווה טעימה של לימונים משומרים, אתה צריך לקנות כמה צנצנות זכוכית עם צמרות חותם. הסוג הטוב ביותר הוא אלו עם אטמי גומי וסגירות בריח. מבחינת הגודל, אפשר לשמונה עד עשרה לימונים בכל צנצנת. הדבר החיוני הוא שלכל צנצנת שתחליטו להשתמש יש פתח רחב כך שקל מספיק למלא אותה בלימונים בגודל בינוני.
ההמלצה המובילה הנוספת היא לקנות את הלימונים הטובים ביותר שיש, שכן הטעמים העשירים מלימונים ביו או אורגניים יוסיפו לתוצאה הסופית. אם אתה לא יכול, אז אל תדאג הוא עדיין יהיה מלא בטעמים הנכונים.
רכיבים:
- 8-10 לימונים בגודל בינוני
- 1 כוס מלח כשר או מלח גס
- מיץ לימון נוסף
שיטת שימור:
- ודא שצנצנת שימור הזכוכית שלך נשטפת היטב וסטרילית.
- מוסיפים לצנצנת הזכוכית שתי כפות מלח כשר או גס.
- מקרצפים את הלימונים היטב.
- חותכים בזהירות את החלק העליון מהלימונים ואז לרבעים מבלי לחתוך עד הסוף. במילים אחרות, אנחנו רוצים שהלימונים יהיו בחתיכה אחת כדי להחזיק את המלח. לא לחתוך עד הסוף!
- כעת פותחים בעדינות את הלימונים ומפזרים עליהם בנדיבות את המלח הגס מבפנים ומבחוץ.
- כעת מוסיפים את הלימונים אחד אחד לצנצנת, לוחצים את הלימונים כך שהמיץ ישתחרר.
- לבסוף, לאחר שלחצתם כמה לימונים שאפשר להכניס לצנצנת הוסיפו מיץ לימון נוסף, במידת הצורך כדי לכסות עד לחלק העליון של הצנצנת.
המגע הסופי הוא לפזר מעט יותר מלח מלמעלה, שיעזור לרכך את כל קליפת הלימון במהלך השבועות הקרובים.
כאשר לוחצים על הלימונים, אל תדאג אם יש שברים כלשהם כי זה לא ישפיע על הטעם או התוצאה.
לתת לנוח ולקרר
כעת עליכם להתאזר בסבלנות ולהשאיר את צנצנת הלימונים המשומרים שלכם לנוח כמה ימים בטמפרטורת החדר, כי זה יתחיל את תהליך הריכוך. מדי פעם, הפוך את הצנצנת על פיה מכיוון שזה יעודד את תהליך השימור. לאחר כמה ימים במטבח, הנח את הצנצנת שלך במקרר למשך 3 שבועות לפחות. תנו לצנצנת סיבוב מדי פעם.
הדבר הנפלא בתהליך הזה הוא שהלימונים יישמרו עד 6 חודשים בצורה זו.
הוספת תבלינים ללימון
כן, אתה באמת יכול לייצר כמה טעמים אקזוטיים על ידי הוספת וניל, הל או ציפורן לצנצנת. כעת תצטרכו להיות סבלניים מאוד כדי לחכות ולטעום את השילובים הנפלאים הללו.
אולי תמצא צנצנת קטנה ותתנסה בזה קודם לפני שתשתמש ביותר מדי לימונים.
הצעות נלהבות
יש המון דרכים להשתמש בפצצות הזסט האלה! פשוט לשטוף את כל עודפי המלח ולהסיר את העיסה. לאחר מכן פשוט קוצצים או פורסים דק את הקליפה והוסיפו אותה למתכונים האהובים עליכם!
למה לא להוסיף מעט לימון למנת טאג'ין, זה יוסיף נופך של קסם למנת עוף מרוקאית. או, מה דעתך ללוות פטרוזיליה ושום טריים לדגים בגריל לטעם מעורר תיאבון. אתה יכול גם להוסיף את זה ליוגורט טבעי וזה יהווה תוספת מצוינת כדי להתמודד עם כל דבר חם של צ'ילי!