מאכלי ינואר עונתיים ומה לבשל איתם

אולי כולנו אוהבים את חודשי הקיץ הקלים אבל אל תתעלמו מפוטנציאל הבישול של מרכיבי ינואר טריים. קניות בינואר עשויות להיות מנוגדים לסלטי הקיץ וההצעות העלים שמזג האוויר החם מביא, אבל הם אף פעם יכולים ליצור כמה מנות חורפיות נפלאות! זה הזמן לשלב בריא עם אכילה מנחמת. ינואר הוא הזמן לפתח את השנה החדשה עם אוכל מעורר השראה כדי להיות חיובי ולספק משהו טעים ומזין לכל המשפחה. אחרי העודף של חג המולד והשנה החדשה, זה אולי הזמן לשקול אתגרי מתכונים חדשים שיגרמו לכולם לאכול כמה מנות חדשות עם תחושת סקרנות ורצון כאחד.

ירקות ינואר

אחד הדברים הגדולים בבישול בינואר הוא הזמינות של מגוון כה גדול של ירקות שורש. חשוב גם לוודא שאתם קונים מקומיים מכיוון שלעתים קרובות אלה יהיו טעימים יותר, יתמכו בחקלאים המקומיים שלכם ויפחיתו את התחבורה הנדרשת לפירות וירקות מיובאים. זו העונה של נבטי בריסל, מנגולד, כרוב, סלק, סלרי, כרישה, ארטישוק ירושלמי, פרצלונים, סוודר ובטטה! אילו אפשרויות יש לנו, וזו לא בשום אופן רשימה מלאה של ירקות הזמינים בקלות בחנויות ובשווקים שלנו!

למה לא להשתמש בשילוב של הירקות האלה עם סיר אחד בסיר או לתבל אותם בצלחת טאג'ין. באופן טבעי, אם בא לכם להיות צמחוניים, אז הוסף כמה שעועית או קטניות לתערובת ובוב אולי לא הדוד שלך, אבל אתה מבין את הנקודה!

בשרים עונתיים

אחרי כל אותן מנות טורקיה, זה בהחלט הזמן ליהנות ממנות בשר אחרות למרות האהבה לאופציה הכלכלית והטעימה הזו. למה לא לשקול את כל בשרי הציד בחוץ? זו העונה הטובה ביותר לבשר צבי, עוף, ארנב ואווז. מה דעתך לשקול מנה עם נקניקיות צבי עם כמה פטריות יער או, אולי, צליית עוף גיני על מצע ירקות. זה גם זמן מצוין לצליית אווז ולהתחשב בתוספת הקלאסית הישנה של כופתאות עם רבים מהבשרים העשירים האלה! אה, ואל תשכחו לרענן את טכניקת הרוטב שלכם, כי תמיד יש מה להוסיף למיומנות העונתית הזו. טיפ אחד הוא להכין מנה של ציר ביתי ולהשתמש בכל בשר על העצם וכמה ירקות.

פרי פירות מפוארים!

בכנות, לאכול יותר פירות זה הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות כדי להגיע להחלטה. אתה יכול להגביר במהירות את צריכת הוויטמין C והסיבים שלך על ידי אכילת פירות טריים טעימים יותר. כל כך הרבה אפשרויות זמינות בחנויות, אתה יכול לבחור קלמנטינות, מנדרינות או תפוזים; זהו רק צבע אחד מקשת הטעמים הפירותיים.

תפוחים נמצאים כעת בשפע גם לאחר קציר הסתיו. נסו תפוחי ברמלי, גרני סמית'ס או כל תפוחי עץ מקומיים כדי לאפות לפינוק לכל המשפחה!

אם יתמזל מזלכם, אולי תמצאו על המדפים ריבס מוקדם כחלופה נחמדה לתפוחים בקראמבל האהוב עליכם. שקול תערובת אגוזים של תפוז, שקדים ותבלינים או למה לא להכניס טפטוף של דבש לקינוחים הפירותיים שלך?