10 מאכלי אביב בריאים וכיצד להכין אותם

האביב הוא זמן של התחדשות ואיתו מגיע יבול ססגוני ובריא שלא דורש הרבה זמן הכנה או שאפשר לאכול פשוט כמו שהוא. זו ההזדמנות המושלמת להשאיר מאחור את תזונת החורף הכבדה ולאמץ תזונה קלילה ורעננה יותר עם יותר חומרים מזינים ביו-אקטיביים. ריכזנו עבורכם רשימה של 10 מזונות אביב שאתם חייבים להוסיף לתזונה שלכם השנה.

  1. ארוגולה/רוקט

ארוגולה היא מקור מרשים לוויטמינים A, K וחומצה פולית. העלים הירוקים עשירים בסיבים, כלורופיל וכמובן מים (ארוגולה נמצאת באותה קטגוריה יחד עם חסה ותרד שהם מאכלים נהדרים לאביב).

העלים הירוקים האלה בריאים בצורה יוצאת דופן, בעלי טעם כמעט מפולפל והם מדהימים בסלט יווני לצד בצל סגול, עגבניות ופטה. כל מה שנותר לעשות הוא לטפטף שמן זית ולהוסיף מעט חומץ בלסמי.

  1. ארטישוק

ארטישוק הוא מוצר רב עונתי אך בשל היתרונות הבריאותיים והטעם שלו, לא ניתן להשאיר אותו מחוץ לרשימה זו. הוא מתהדר בתכולה גבוהה של ויטמין C, חומצה פולית, ויטמינים מסוג B ומינרלים רבים.

כדי להכין את הירק הנפלא הזה, תחילה יש לבשל אותו במים במשך 20 דקות ולאחר מכן לקלף את העלים, אלה משתלבים בצורה מושלמת עם כל שמן זית כתית מעולה שתבחרו.

  1. אספרגוס

האספרגוס הוא אחד מסמלי האביב בחקלאות. הוא עשיר בוויטמין K שהוא חיוני לקרישת הדם, לבריאות העצמות והלב ועוד. זהו בהחלט מזון בעל השפעה חיובית על הבריאות הכללית.

את האספרגוס צריך רק להקפיץ עם שמן זית, מלח ומעט מיץ לימון, וזהו.

  1. סלק

סלק הוא מקור ייחודי לפיטו-נוטריינטים הנקראים בטלאינים (betalains), שהינם בעלי יתרונות משמעותיים למחזור הדם ולזרימת הדם. הם מסוגלים לנקות את מערכת הדם ולהוריד את לחץ הדם.

המתכון המפורסם ביותר של סלק הוא מרק בורשט אבל הוא גם נהדר בסלט פשוט.

  1. גזר

הגזר הוא הירק האהוב על כולם. זהו ירק מאד רב תכליתי הידוע ביכולתו לעכב סרטן ואפילו הזדקנות. הוא עשיר בנוגדי חמצון וויטמין A.

כדי ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים של הגזר הכי טוב לאכול אותו חי. חותכים למקלות וטובלים בחומוס או מטבל לבחירתכם. הוא יכול גם לשמש כחטיף מושלם לנסיעה.

  1. מנטה

מנטה (נענע) הוא עשב עמיד מאוד שכדאי לגדל בבית. זהו ירק מושלם עבור מגדלים מתחילים. למנטה יש תכונות בריאותיות רבות אבל לא הרבה אנשים יודעים שהיא מקלה על גודש באופן טבעי ויכולה לחולל פלאים עבור הסובלים מקלקול קיבה.

הדרך המושלמת להכין את העשב הזה היא להוסיף אותו למשקה, הוא מוסיף טעם לכוס קרירה של מים מוגזים ומהווה קישוט אכיל שמתאים לכל סלט פירות או קינוח.

  1. אפונה

לאפונה יש חלון גידול קטן של כמה שבועות בלבד בכל שנה. היא עשירה בוויטמינים B, C ו- K, וגם במינרלים רבים. יש לה גם תכונות אנטי דלקתיות נהדרות הודות לתכולה גבוהה של מנגן וזרחן.

אפונה במנת ירקות מוקפצים היא תענוג אמיתי. אפשר להוסיף אותה לסלטים ולכל תבשיל נודלס.

  1. תותים

במקומות רבים, התות הצנוע מסמל את האביב/תחילת הקיץ. פרי ריחני ועסיסי זה יכול למעשה לסייע באיזון הסוכר בדם, למרות שהוא עשיר בפרוקטוז, והוא תורם גם לחיסוניות בזכות הפוליפנולים.

תותים טבולים בשוקולד מריר מומס הם חטיף אלוהי. נסו אותם גם קצוצים בתוך פודינג שיבולת שועל או זרעי צ'יה לארוחת הבוקר.

  1. בצל ירוק

לבצל ירוק יש הרבה סגולות מרפא נהדרות. יש לו תכונות אנטי פטרייתיות ואנטי בקטריאליות טבעיות והוא מהווה אנטי היסטמין. פוליפנולים, וליתר דיוק פלבנואידים, ממלאים תפקיד חשוב מאד במניעת מחלות.

בצל ירוק חי מושלם כקישוט על כל דבר, החל מטאקו ועד סלטים ומרקים. הוא גם טעים מוקפץ עם שום ומלח ים עד להשחמה.

  1. צנונית

צנוניות מגיעות בצבעים רבים ושונים ויכולות לשדרג כל מנה. הן נחשבות מצוינות לניקוי רעלים, במיוחד מהכבד והקיבה. הן מהוות גם משתנים טבעיים שיכולים לעזור למנוע או לטפל בבעיות בשתן או בכליות, והן יכולות גם להילחם בסרטן ולהפחית חום.

הדרך הטובה ביותר להכין צנוניות היא באמצעות מנדולינה אך שימו לב, השימוש במנדולינה לפריסה של ירקות קטנים עלול לגרום לפציעה. דרך נהדרת נוספת להכין אותן היא בצלייה בתנור וכתוספת מושלמת בסלט טרי. צנוניות דייקון (סיניות) הופכות נפוצות יותר ויותר בשווקים ברחבי הארץ ומומלץ לנסות אותן.