5 מתכונים קלים ביותר לסיר בישול איטי

רובנו עסוקים מאד, ולא תמיד יש לנו זמן לבשל. יחד עם זאת, אנחנו גם רוצים לאכול בריא ולא לאכול הרבה מזון מוכן. למרבה המזל, אפשר לבשל ארוחות טעימות ובריאות במינימום מאמץ.

אחד הכלים הטובים ביותר לחיסכון במאמץ במטבח הוא סיר בישול איטי. תתפלאו לגלות כמה מתכונים יש לסיר בישול איטי שדורשים רק שני מרכיבים. אין יותר פשוט מזה. כאן נסביר חמישה מהמתכונים הקלים ביותר לסיר בישול איטי, שתוכלו להשתמש בהם כאשר אין לכם זמן. בחלקם אפשר להוסיף עוד מרכיבים, אך בבסיס, כולם פשוטים ביותר.

מעבר לחמשת המתכונים הללו, יש עוד המון אפשרויות. בעיקרון, כל מה שצריך עבור מתכון של שני מרכיבים הוא חלבון כלשהו ורוטב מוכן מראש. המתכונים הבאים יעניקו לכם השראה ליצור עוד מנות משלכם.

בקר מפורק

בשר בקר יוצא הכי טוב בבישול איטי במיוחד. מה שאומר שזו מנה אידיאלית להכנה בסיר בישול איטי. תחילה יש להסיר את עודפי השומן מנתח כתף ללא עצמות ולאחר מכן לתבל במלח ופלפל. אם רוצים להתאמץ קצת יותר, אפשר קודם כל לצרוב את הבשר במחבת ברזל יצוק. זה יוסיף מעט פריכות וישפר את הטעם, אבל זה לא חיוני למתכון.

מכניסים את נתח הבשר לסיר הבישול האיטי ומבשלים בחום נמוך למשך כ-8 שעות. לאחר מכן מוציאים את הבשר ונותנים לו לנוח 20 דקות לפני שמפרקים אותו במזלג. כדאי לקחת את הנוזל שנותר בסיר ולסנן את השומן. שופכים אותו בחזרה על הבשר לתוספת טעם.

השלב האחרון הוא להחזיר את הבשר לסיר ולכסות אותו ברוטב הברביקיו האהוב עליכם. ניתן לאכול אותו כפי שהוא, בכריך או עם כל תוספת אחרת.

חומוס טיקה מסאלה

אפשר להכין רוטב טיקה מסאלה בבית, אבל הרבה יותר קל לקנות אותו בסופר. ניתן לרכוש פחיות חומוס, ויש לכם כל מה שצריך כדי להכין ארוחה צמחונית פשוטה, ממלאת וזולה. תוכלו לשים את התערובת על אורז כדי להעשיר את המנה.

להכנה, תחילה יש לסנן ולשטוף ארבע פחיות שימורים של חומוס. מוסיפים צנצנת רוטב ולאחר מכן מבשלים בסיר בישול איטי בחום נמוך במשך חמש שעות. זה הכל. צריך גם להכין את האורז, אבל זה ממש קל וניתן להכין אותו ממש לפני הארוחה.

עוף באפלו

אם אתם מחפשים אופציה בריאה ופשוטה יותר מכנפי עוף באפלו, זה הפתרון עבורכם. קחו קילו חזה עוף ללא עור ותבלו במלח ופלפל. מניחים את הנתחים בשכבה אחת בתחתית סיר הבישול האיטי ומוסיפים 50 מ"ל של רוטב באפלו מוכן. לאחר מכן מבשלים במצב נמוך במשך 3 שעות. לאחר הבישול, קורעים את העוף ומערבבים היטב עם הרוטב שנותר בתחתית הסיר.

רסק תפוחים

רוב מתכוני רסק התפוחים דורשים סוכר. אבל בהחלט אפשר בלי, מכיוון שרוב התפוחים הם מתוקים במיוחד. כל מה שצריך כדי להכין רסק תפוחים זה תפוחים ומיץ לימון. אפשר גם להוסיף קינמון אם תרצו. מומלץ להימנע מתפוחים חמוצים, כמו גרני סמית.

קולפים ומגרענים קילו וחצי של תפוחים וחותכים אותם לקוביות בגודל 2 ס"מ. מניחים אותם בסיר הבישול האיטי עם חצי כוס מים, כף מיץ לימון ומעט מלח. מערבבים ומדליקים את סיר הבישול האיטי על חום גבוה למשך 4 שעות. ניתן לאכול את התפוחים כמו שהם או לערבב ליצירת רוטב חלק.

פונדו שוקולד

פונדו שוקולד יכול להיות קינוח נפלא להגיש לאורחים (או לילדים). כל מה שצריך הוא 350 גרם שוקולד צ'יפס וכוס אחת של שמנת להקצפה. מניחים את הכל בסיר הבישול האיטי עם מעט מלח, ואם רוצים, גם כפית וניל. מכסים את סיר הבישול האיטי ומבשלים בחום נמוך במשך שעה תוך ערבוב כל 20 דקות.

כשהוא מוכן, אפשר לטבול בו כל מיני דברים כמו פירות ומרשמלו. אין קינוח יותר פשוט ויותר טעים מזה.