מתכונים קשורים
בריאותטבעוניצמחוני

איך לבשל כרובית

כל מי שמתעניין באכילה בריאה יגלה במהרה שכרובית היא אחד החברים הכי טובים שלו. זה מאוד תכליתי ומהיר וקל לבישול בדרכים רבות ושונות. במדריך זה נלמד אותך מעט על הסיבה לכך ונעביר אותך דרך כמה מהדרכים הפופולריות ביותר להכנת כרובית.

עובדות תזונתיות של כרובית

כוס פרחי כרובית מכילה רק 28 קלוריות, 0 גרם שומן, 6 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 2 גרם סיבים, 18 מיליגרם נתרן ו-176 מיליגרם אשלגן. זאת בהשוואה ל-218 קלוריות בכוס אורז חום ו-46 גרם פחמימות. הוא גם מקור מצוין לויטמינים C ו-K, ואם אתה יכול למצוא כרובית כתומה, זה מקור טוב לבטא קרוטן.

כרובית גדלה בפופולריות מכיוון שהיא מהווה תחליף מצוין לפחמימות מסורתיות. הודות למרקם והטעם שלו, ניתן להשתמש בו להחלפת דפנות כמו אורז ותפוחי אדמה וניתן להשתמש בו גם כדי להחליף מאכלים כמו קרום פיצה, פסטה וביסקוויטים.

הכנה בסיסית

לא משנה איך אתה רוצה לבשל כרובית, הצעדים הראשונים כמעט תמיד יהיו זהים.

  1. הסר את העלים

בעזרת סכין חדה פורסים את העלים מבסיס הכרובית.

  1. חתוך את הגבעול

האופן שבו זה נעשה משתנה מעט בהתאם למה שאתה מתכנן לעשות עם הכרובית. אם אתה רוצה לצלות אותו שלם או לפרוס אותו לסטייקים, אז אתה צריך לחתוך את הגבעול העבה בבסיס. לאחר מכן אתה יכול לשים את ראש הכרובית הפוך לתוך מי מלח קרירים ולתת לו להיספג כדי להסיר לכלוך וחרקים. אם רוצים לחתוך את הכרובית לפרחים, אז כדאי להפוך את הראש הפוך ובעזרת הסכין בזווית של 45 מעלות לפרוס סביב הגבעול במעגל כדי להוציא את הליבה מהמרכז.

  1. חותכים את הראש לפרחים גדולים

בעזרת סכין מחלקים את הכרובית לפרחים גדולים. במקביל, אתה יכול להסיר כל חתיכות אחרונות של עלים או גבעול.

  1. לקצץ פרחים

חותכים או שבורים את הפרחים לחתיכות בגודל המתאים למתכון שלך, שוטפים אותם, מסננים ואז טפחים.

דרכים שונות לבשל כרובית

ישנן מספר עצום של דרכים לבשל כרובית. כאן ניקח אותך דרך כמה מהבסיסיים שבהם כדי לעזור לך להתחיל.

מיקרוגל כרובית

זו אולי הדרך הקלה ביותר לבשל כרובית. ראשית, הכניסו את הפרחים בקערה הניתנת למיקרוגל ולאחר מכן הוסיפו מספיק מים לכיסוי תחתית הקערה. מכסים את החלק העליון של הקערה בניילון נצמד, נייר שעווה או מגבת רטובה. מבשלים את הכרובית בעוצמה גבוהה עד שהיא רכה פריכה, מה שייקח כ-4 או 5 דקות. מסננים אותו ואז מתבלים לפי הטעם.

צליית כרובית

זוהי דרך מהירה וקלה להכין כרובית פריכה. מניחים את פרחי הכרובית בקערה בינונית עם שמן ותיבול ואז זורקים אותם כך שהם יהיו מצופים באופן אחיד. יוצקים אותם על נייר אפייה מצופה בתרסיס בישול ומסדרים אותם בשכבה אחת. צולים אותם ב-425F/220C עד שהם שחומים ופריכים, מה שייקח בערך 20 עד 30 דקות.

כרובית מהבילה

זוהי דרך מהירה וקלה להפוך את הכרובית לרכה כך שניתן לערבב אותה למחית למרק או למעוך אותה כמו תפוח אדמה.

ראשית, מרתיחים מעט מים (בסביבות 1 אינץ'/3.5 ס"מ) בסיר גדול ומניחים סלסלת אדים בתחתית התבנית, מוודאים שהמים לא יגיעו לתחתית הסלסילה. מוסיפים את פרחי הכרובית לסיר האידוי, מכסים אותם ומאדים עד שהם רכים, וזה לוקח בערך 4 עד 8 דקות. לאחר מכן פשוט מוציאים את הכרובית ומתבלים לפי הטעם. אפשר גם לאדות את כל הכרובית, וזה שימושי אם רוצים לאפות אותה. זה ייקח בערך רבע שעה.

כרובית רותחת

כרובית מבושלת יכולה להיות תוספת נהדרת בפני עצמה; עם זאת, הרתחתו בציר עוף או בסיס מרק אחר היא דרך מצוינת להכין אותו למתכון משוכלל יותר. ניתן לרסק כרובית מבושלת עם בלנדר כדי להוסיף גוף ושמנת למרקים ללא הקלוריות המצויות בשומן משמנת. אפשר גם לרסק כרובית מבושלת כחלופה לפירה.

כדי להרתיח כרובית מביאים סיר בינוני של מים לרתיחה. לאחר מכן פשוט מוסיפים את פרחי הכרובית למים הרותחים ומבשלים אותם עד שהם רכים, מה שלוקח בערך 5 עד 7 דקות. אם אתה רוצה לטהר או למעוך את הכרובית, אתה יכול להרתיח אותה עוד קצת כדי להפוך אותה לרכה יותר. לאחר מכן פשוט מסננים את המים ומתבלים לפי הטעם.

בישול כרובית שלמה

אם אתה רוצה לבשל את כל הכרובית בבת אחת, אז זו אחת הדרכים הקלות ביותר לעשות זאת. ראשית, חממו מראש את התנור ל-400F/200C. במקביל, ממלאים תבנית אפייה בינונית עד מחציתו במים ומניחים את הכלי באחד המדפים התחתונים של התנור. לאחר מכן, מניחים את הכרובית במחבת בגודל בינוני מברזל יצוק. מערבבים שמן ותבלינים מועדפים בקערה קטנה ובעזרת מברשת בצק מצפים את ראש הכרובית בתערובת. הופכים את הכרובית על פיה ויוצקים את יתרת תערובת השמן לראש הכרובית. הופכים את הכרובית בחזרה בצורה הנכונה מסביב ואז לצלות אותו בתנור עד שהוא רך-פריך, מה שייקח בערך 35 עד 45 דקות. כשהוא מוכן, סכין תעבור בקלות בחלק העבה ביותר של הכרובית.