מתכונים קשורים
אסייתיבריאותמרקיםעוף

איך לבשל מרק אטריות ועוף

מרק אטריות ועוף הוא מתכון אהוב על ילדים שאף פעם לא יוצא מהאופנה, וקל מאד להכין אותו בבית. מרק אטריות ועוף קלאסי הוא אוכל מנחם טהור והוא אחד המרקים הקלים ביותר להכנה. המרכיבים פשוטים ולא יקרים. לא רק שמרק אטריות ועוף הוא מנה טעימה, הוא גם בריא! הוא עמוס בחלבון וירקות ומוסיף נוזלים לגוף כאשר אתם לא מרגישים טוב.

  1. עוף

קודם כל, כדי לקבל את מלוא הטעם מהעוף, כדאי לצלות אותו. לאחר תיבול במלח ופלפל, מוסיפים למחבת בצל קצוץ, שום וגזר. אלה יוסיפו טעם עמוק ומורכב.

לאחר שהעוף צלוי, השליכו את העור, הסירו את הבשר מהעצם וגרסו אותו לחתיכות בינוניות.

  1. נוזל

הכינו ציר בסיס עם עצמות העוף, שאריות הטיגון וירקות צלויים. מוסיפים בצל גדול פרוס, סלרי, גזר, גבעולי פטרוזיליה ועלה דפנה ומכסים בכ-10 כוסות מים.

לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לגמרי ומאפשרים למרק להתבשל בעדינות במשך שעתיים עד ארבע שעות. כעת יש לכם את המרכיב העיקרי של המרק – נוזל מתובל ועשיר שייקח את המנה שלכם לרמות אחרות.

  1. ירקות

הירקות החשובים ביותר לכל מרק אטריות ועוף הם גזר, סלרי ובצל. מלבד הענקת עושר לציר, הם גם נותנים מרקם עדין למרק עצמו.

מטגנים את הבצל בחמאה ושמן עד שהוא רך, לאחר מכן מוסיפים את הגזר והסלרי לפני שמכסים עם הציר. תנו לתערובת להתבשל עד שהירקות רכים. בסופו של דבר הירקות יהיו רכים מאד וישתלבו בצורה מושלמת עם המרק.

  1. עשבי תיבול

עשבי תיבול הם חובה במרק הזה. מוסיפים תימין ועלי דפנה בהתחלה, שמחזקים את טעם המרק. לתוספת רעננות, מערבבים בסיום חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה. עשבי תיבול אחרים יתאימו גם כן. במקום (או בנוסף) לתימין ועלי הדפנה, נסו רוזמרין.

  1. אטריות

אין לבשל את האטריות במרק כי הן יספגו את כל הנוזלים. לכן חשוב לבשל את האטריות בסיר נפרד.

השלב האחרון הוא הוספת האטריות והעוף למרק. אפשר להוסיף מגע של טריות עם פטרוזיליה טרייה, וליהנות מקערה נהדרת של מרק אטריות ועוף.

ניתן להכין את המרק ולשמור במקרר 3 עד 4 ימים ולהקפיא עד 3 חודשים.

אם אתם לא מתכננים ליהנות מהמרק מיד או מתכננים להקפיא אותו, עדיף להשאיר את האטריות בחוץ. כשהמרק עומד, האטריות סופגות את המרק. אפשר למנוע את זה בשתי דרכים:

כאשר מחממים את המרק, מוסיפים מעט מרק או ציר לסיר. הוסיפו מעט מים רגילים למרק בעת חימום מחדש, אם תרצו. כל עוד אתם לא מוסיפים הרבה, זה לא ידלל יותר מדי את טעם המרק.

כאשר מכינים את המרק מבעוד מועד, וכדי שהאטריות יהיו טריות וכמה שפחות ספוגות, השאירו את האטריות בחוץ ואז הכניסו את המרק למקרר או למקפיא. כאשר אתם מוכנים לחמם שוב את המרק, הביאו את המרק לרתיחה קלה והוסיפו אטריות יבשות. מבשלים עד שהן מוכנות ונהנים.

 

המתכון הזה מתבסס על מרכיבים וטעמים קלאסיים, אבל זה לא אומר שאי אפשר להוסיף רכיבים אחרים כדי להכין גרסה משלכם:

למרק אטריות ועוף קטיפתי, אפשר להוסיף 2 עד 4 כפות שמנת מתוקה או חלב מלא.

שלוש עד ארבע פרוסות לימון יהפכו את המתכון למרק עוף לימון.

חופן תרד טרי או קייל בסוף הבישול יתן לכם מרק ירוק עם חוויה של מרק ירקות.

 

יתרונות בריאותיים

אולי יש לכם זיכרונות מסבתא או אמא שהכינה קערה של מרק אטריות ועוף בכל פעם שהייתם מצוננים. אז, עד כמה התרופה הקולינרית הזו בריאה? מסתבר שיש לה מוניטין מרשים.

הגזר, הסלרי והבצל הנפוצים במרק אטריות ועוף הם מקור מצוין לוויטמינים C ו- K, וגם לנוגדי חמצון ומינרלים אחרים. לא רק שהם עוזרים לבנות מערכת חיסונית בריאה ולהדוף וירוסים, הם גם עוזרים לגוף להתאושש מהמחלה מהר יותר.

העוף מלא בחלבון שעוזר לתמוך במערכת החיסון. והוא מהווה גם מקור טוב לוויטמינים ומינרלים, כגון ויטמינים מקבוצת B, אשר מגבירים את החסינות ועוזרים לווסת את מערכת העיכול.

האטריות במרק הן לא רק ליופי. הן עמוסות בפחמימות שעוזרות להרגיש שובע וסיפוק.

ירקות כמו גזר הם גם עשירים בבטא קרוטן, ויכולים לסייע בהפחתת התסמינים בשל תכונותיהם האנטי דלקתיות.

לסיכום, מרק אטריות ועוף אולי לא מרפא לחלוטין הצטננות, אבל זו דרך טעימה לקבל חומרים מזינים ולהוסיף נוזלים לגוף.