איך לבשל סלק

סלק, המכונה גם סלק, הוא לעתים קרובות מאוד מפצל. יש אנשים שאוהבים אותם, אבל נראה שאחרים שונאים אותם. עם זאת, כאשר מבושל כראוי, סלק טעים. יתר על כן, הם גם בריאים מאוד. במדריך הבא, ניתן לכם כמה רעיונות כיצד לבשל סלק כך שכולם יהנו ממנו.

עובדות תזונתיות של סלק

בעוד שהסלק עשוי להיות עשיר בסוכרים טבעיים, הם גם עמוסים בויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותם לתוספת בריאה מאוד לכל ארוחה. בכוס סלק יש 74 קלוריות, 0 גרם שומן, 17 גראב פחמימות, 14 גרם סוכרים בסך הכל, 3 גרם חלבון, 3 גרם סיבים ו-130 מ"ג נתרן. הם גם עמוסים באשלגן, עם 518 מ"ג לכוס.

הסלק מספק לגוף ניטראט, חומר תזונתי שיכול לשפר את ביצועי הפעילות הגופנית. הם גם מקור פנטסטי לנוגדי חמצון ויש להם תכונות אנטי דלקתיות. יש גם ראיות שסלק יכול לעזור להגן על כלי הדם שלך מנזק ולהפחית את לחץ הדם.

הכנה בסיסית של סלק

אם אתה לא מתכוון לבשל את הסלק שלך מיד, אתה צריך להכין אותם לאחסון כשאתה לוקח אותם הביתה מהחנויות. באחסון נכון, הסלק יחזיק מעמד זמן רב יותר ויהיה לו יותר טעם.

ראשית, אתה צריך לחתוך את הירוקים, ולהשאיר לפחות סנטימטר של גבעול מחובר. לאחר מכן כדאי לעטוף אותם קלות בנייר סופג ולאחסן אותם בשקית פלסטיק במקרר. בדרך זו הם אמורים להחזיק מעמד עד שבועיים. כשרוצים לבשל אותם, הוציאו אותם מהמקרר ושפשפו אותם בעדינות כדי להסיר לכלוך. לאחר הכביסה ניתן להכין את הסלק לפי ההוראות במתכון.

איך לבשל סלק

ניתן לבשל סלק בדרכים רבות ושונות, לבשל, לצלות, לאדות, לצלות, וכו'. כל אחד מייצר אפקט שונה ואתה צריך למצוא את השיטה שאתה מעדיף. לאחר הבישול ניתן להשתמש בסלק בסלטים, להכנת חומוס, לערבב לשייקים ועוד. הנה כמה שיטות שיעזרו לך להתחיל.

צליית סלק שלם

כשהוא צלוי, הסלק מתוק מאוד עם טעמים מינרליים עדינים. זה יכול לקחת עד שעה כדי לצלות סלק שלם, אז זכור זאת בעת תכנון הבישול שלך. אתה תמיד יכול לבחור סלק קטן יותר אם אין לך הרבה זמן.

לאחר ניקוי הסלק, יבש אותם במגבת כדי להסיר עודפי לחות. בקערה בינונית מצפים את הסלק בשמן זית, מלח ופלפל. לאחר מכן עוטפים כל סלק בנייר כסף ומניחים אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר כסף. צולים את הסלק ב-400F/200C עד שניתן לנקב אותם בקלות בעזרת מזלג. בהתאם לגודלם, זה יכול לקחת כל דבר בין 30 ל-60 דקות. לאחר מכן מוציאים את הסלק מהתנור, חותכים את הגבעולים ומקלפים את הקליפה.

מיקרוגל סלק

אם אתה ממהר, אז סלק במיקרוגל הוא אפשרות מצוינת. זה לוקח מעט מאוד זמן וממעט להפחית את הטעם. סלק בגודל קטן עד בינוני הוא הטוב ביותר למיקרוגל מכיוון שסלק גדול עשוי להפוך לגומי מבחוץ לפני שהוא מבושל כראוי מבפנים.

התחילו בהנחת הסלק המנוקה בכלי שניתן למיקרוגל, הוסיפו מספיק מים לכיסוי תחתית הכלי וכסו בניילון נצמד. לאחר מכן, עליך לחמם אותו במיקרוגל בעוצמה גבוהה עד שניתן לנקב בקלות את הסלק עם מזלג, להפוך אותם פעם אחת בתהליך, אשר צפוי לקחת 12 עד 15 דקות. כשהם מוכנים, הניחו להם לעמוד 5 דקות, הסירו את השורש, גזמו את הגבעולים וקלף את העור.

סלק מהביל

זוהי שיטה בריאה במיוחד לבישול סלק שכן היא מאפשרת לירק לשמור על רוב המינרלים והוויטמינים שלו מכיוון שהם אינם מבושלים במים. יתר על כן, אידוי סלק קטן הוא מהיר וקל מאוד.

ראשית אתה צריך לנקות את הסלק ולהסיר את הגבעול והשורש. לאחר מכן חתכו כל סלק לקוביות או טריזים בגודל 1/2 עד 1 אינץ'. מביאים כמות קטנה של מים לרתיחה מתגלגלת בסיר גדול ומניחים סלסלת אדים בסיר כך שהתחתית שלה תהיה מעל המים. מניחים את הסלק לתוך הסלסילה, מכסים את הסיר ומניחים להם לאדות עד שהם רכים במזלג, מה שייקח בין 10 ל-30 דקות בהתאם לגודל הנתחים. מוציאים אותם מהסל ומניחים להם להתקרר כמה דקות לפני שמסירים את העור.

סלק רותח

סלק רותח עושה אותם רכים מאוד ומפחית את עוצמת הטעם. זה מאוד פשוט לביצוע. תחילה קוצצים את הגבעול והשורש שנותרו מהסלקים, מניחים אותם בסיר גדול ומכסים אותם במים. מביאים את המים לרתיחה לפני שמנמיכים את האש ואז מבשלים עד שהם רכים במזלג, מה שייקח בין 25 ל-35 דקות לסלק בגודל בינוני ועד שעה לגדולים יותר. לאחר שהם רכים, העבר אותם למים קרים כקרח ואז מקלפים את העור.

איך לבשל ירקות סלק

גם הירוקים העלים שנמצאים בחלק העליון של הסלק ניתנים לאכילה. הם מלאי טעם ויכולים להיות חלק ממנה עיקרית או תוספת. כדאי להתייחס לעלים כפי שהייתם מתייחסים לירוקים, קייל או מנגולד. יש להם גם טעם דומה, עם טעם אדמתי, מעט מר. אתה יכול לאכול את העלים חיים, אבל הם טעימים לאחר מוקפצים עם שום וחמאה. אפשרות נוספת היא לעשות לקלוע אותם.

כל שעליך לעשות הוא להסיר את העלים ולשטוף ולייבש כל אחד מהם. פורסים את העלים והגבעולים, מפרידים בין השניים. מניחים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה עם שמן זית חם ומטגנים שום טחון. מוסיפים את הגבעולים ומבשלים אותם במשך שתי דקות. לאחר מכן מוסיפים את העלים עם 2 כפות או מרק ומבשלים 2 דקות תוך ערבוב תכוף. פשוט מתבלים אותם ומגישים.