מתכונים קשורים
איטלקיאפיהארוחות ערב

איך להכין פיצה

רוב האנשים מאד אוהבים פיצה, אך לא מוכנים לנסות להכין אותה בבית. ישנם שלושה שלבים עיקריים בהכנת פיצה: הכנת הבצק, הכנת הרוטב והאפייה. כאן נדריך אתכם בכל אחד מהשלבים הללו עם הוראות פשוטות שלב אחר שלב.

הכנה

ראשית עליכם להכין את המצרכים.

  1. מביאים את השמרים, הקמח והסוכר לטמפרטורת החדר.
  2. יוצקים חצי כוס מים פושרים לקערה גדולה (מים חמים יהרגו את השמרים).
  3. מוסיפים כפית שמרים למים החמים. אפשר להשתמש בשמרים אינסטנט או שמרים טריים.
  4. מוסיפים כפית סוכר חום כהה או סירופ מייפל. אין להשתמש בסוכר לבן מזוכך.
  5. מערבבים בעדינות את התערובת ואז נותנים לה לנוח 10 עד 12 דקות.
  6. התערובת תייצר קצף ותבעבע. אם לא, זה אומר שהשמרים לא פועלים וצריך להתחיל מחדש.

הכנת בצק פיצה

כעת נתחיל בהכנת בסיס הפיצה.

  1. כשהתערובת מעלה קצף, מוסיפים לקערה 300 גרם (2.5 כוסות) קמח, 1/3 כפית מלח ו-1.5 כפות שמן זית.
  2. מערבבים הכל יחד ליצירת בצק. יש סיכוי שתזדקקו למעט יותר מים, אז הוסיפו אותם מעט בכל פעם עד לקבלת בצק חלק ורך שאינו דביק. אם הבצק דביק, אפשר לפזר קצת קמח.
  3. לשים את הבצק במשך 5 דקות. כדאי להשתמש בכרית כף היד כדי ללחוץ את הבצק כלפי מטה אל השיש ואז לגלגל אותו לרוחב ולקפל. יש לחזור על התהליך. לאחר 5 דקות, הבצק אמור להיות רך וכאשר תוקעים בו אצבע, הוא אמור לקבל שקע ואז לאט לאט לחזור לצורתו המקורית.
  4. לאחר מכן, יש לעצב את הבצק לצורת כדור ולהוסיף שכבה דקה של שמן כדי שלא יתייבש. חשוב גם לשמן את הקערה עם קצת שמן.
  5. מכסים את הקערה בנייר רטוב או במכסה ונותנים לה לנוח בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו. התהליך יכול לקחת בין שעה לארבע שעות, תלוי בטמפרטורת החדר.

הכנת רוטב פיצה

בזמן שהבצק תופח אפשר להתחיל בהכנת הרוטב.

  1. מרסקים 400 עד 500 גרם עגבניות.
  2. מחממים 1.5 כפות שמן במחבת ומוסיפים 2 שיני שום קצוצות. מטגנים את השום כדקה ואז מוסיפים כפית פתיתי צ'ילי אדום.
  3. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות יחד עם רבע כפית מלח וכפית סוכר. מערבבים בזהירות.
  4. מכסים חלקית את הסיר ומניחים לו להתבשל עד שהוא מצטמצם למרקם סמיך.
  5. לאחר שהרוטב הסמיך, מוסיפים כפית עשבי תיבול איטלקיים וחצי כפית פלפל גרוס.
  6. מניחים לרוטב להתקרר לחלוטין.

תוספות

עכשיו ניתן להתחיל להכין את התוספות. זאת אומרת לגרר את הגבינה ולחתוך את כל הירקות שרוצים להניח על הפיצה (פטריות, בצל וכו'). יש להקפיד לשמור את הירקות בטמפרטורת החדר כדי שלא יעשו את הפיצה רטובה.

הכנת פיצה מבצק דק

כעת כל הרכיבים מוכנים, הגיע הזמן להתחיל להרכיב את הפיצה.

  1. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומועכים אותו כדי להסיר את בועות האוויר.
  2. מפצלים את הבצק לשניים או שלושה חלקים שווים, תלוי בגודל הפיצות שרוצים להכין.
  3. לשים מעט את הבצק ומעצבים ממנו כדורים עגולים. אם הוא דביק, אז מפזרים עליו מעט קמח ולשים.
  4. כאשר הבצק מוכן למתיחה, מחממים את התנור ל- 240 מעלות. מכניסים תבנית אפייה באמצע ומניחים לה להתחמם בתנור.
  5. מפזרים מעט קמח תירס על המגש, מניחים כדור בצק על המגש ומשטחים אותו. מוסיפים מעט שמן.
  6. מרדדים ומותחים את הבצק על פני המגש בעזרת האצבעות עד לקבלת עיגול. מומלץ שהקצוות יהיו מעט יותר עבים מהמרכז. עדיף להימנע ממערוך מכיוון שהוא מסיר בועות אוויר מה שמביא לבסיס פיצה דחוס.
  7. מורחים את רוטב הפיצה על פני הבצק.
  8. מוסיפים גבינה מגוררת ושאר התוספות יחד עם עשבי התיבול לפי הטעם.
  9. מעבירים את תבנית הפיצה לתנור ומניחים אותה מעל תבנית האפייה החמה.
  10. אופים את הפיצה בין 8 ל-10 דקות, או עד שהגבינה נמסה והקרום הופך זהוב ופריך.
  11. פורסים את הפיצה ונהנים!

טיפים נוספים

להלן טיפים נוספים כדי להבטיח שהפיצה תצא מושלמת בכל פעם.

  • רצוי להפעיל את השמרים לפני שמוסיפים אותם לקמח. בדרך כלל מוסיפים שמרים אינסטנט ישירות לקמח. עם זאת, הפעלת השמרים לפני הערבוב עם הקמח חוסכת קמח במקרה שהשמרים מתים.
  • הימנעו משימוש ביותר מדי שמרים. רבים מאמינים ששימוש בפחות שמרים הוא הסוד לבצק פיצה נהדר. ייקח קצת יותר זמן עד שהשמרים יעבדו, אבל הטעם הופך את ההמתנה לכדאית.
  • הניחו לבצק לתפוח באיטיות בטמפרטורת החדר. אל תתפתו לגרום לו לתפוח מהר יותר בטמפ' גבוהה יותר. בנוסף, אל תבחנו את הבצק לפי הזמן שעבר, אלא לפי הנפח. תנו לו לתפוח עד להכפלה.