איך להכין קיש

אחד הדברים הטובים ביותר בקיש הוא קלות ההכנה. כדי להתחיל, נעבור על המתכון הבסיסי להכנת הקיש המושלם. זהו המתכון הטוב ביותר מכיוון שיש בו קלתית ביתית פריכה ונהדרת. שילוב של שמנת להקצפה וחלב יביא למילוי שמנתי עשיר ביותר, שאיתו תוכלו לתת לדמיון שלכם להשתולל ולבחור תוספות נהדרות כגון גבינת פטה יוונית, עוף או בייקון, גבינת צ'דר, סרטנים או תרד. אפשרות חלופית תהיה להכין מיני קישים בתבניות מאפינס, שהיא אופציה נהדרת למסיבות ונראית מעולה כמנת פתיחה בכל אירוע.

הקיש לא מוערך מספיק ולא זוכה לתשומת לב ראויה, למרות שזו מנה עשירה שאם מכינים אותה נכון, היא יכולה להיות המרכז של כל ארוחת בראנץ'. היא נהדרת גם יום למחרת, אז אל תפחדו להכין יותר מקיש אחד, כי הוא יחזיק כמה ימים במקרר ויישאר טעים בדיוק כמו כשהיה ביום ההכנה. אירועים מתאימים להגשת קיש הם ימי הולדת, ארוחות חג, ברית מילה ועוד.

מה זה קיש?

המרכיב הבסיסי של הקיש היא הביצה. תחילה מכינים חביצה מביצים ולאחר מכן אופים אותה עד שהיא הופכת לקלתית בסיס כמו של פאי. אפשר להכין קיש ללא קלתית אם רוצים. מרכיבי הבסיס של מילוי קיש הם שמנת, חלב וביצים. המרכיבים הנוספים תלויים בטעם ובהעדפות שלכם והם יכולים להיות ירקות, תבלינים, גבינה, בשר ופירות ים. קיש לוריין הוא הקיש המוכר ביותר, המשלב גבינה ובייקון ומהווה מנה פשוטה אך טעימה. כאמור, כאן נעבור על היסודות של הכנת קיש ולאחר מכן ניתן כמה רעיונות לגבי מה להוסיף.

מרקם של קיש

במילים פשוטות, קיש הוא פשטידת ביצים, אבל זה לא נשמע מעורר תיאבון במיוחד, נכון? המרקם הוא גורם מפתח בהכנת הקיש המושלם וכזה שאי אפשר להתעלם ממנו. הסוג שנתאר צריך להיות רך וקרמי עם ניגודיות במרקמים שמקורה בתוספת ירקות מוקפצים, בייקון פריך או בשר עוף. גולת הכותרת של הקיש היא יותר החלב/שמנת ולא הביצה. כשמכינים קיש, כדאי לזכור שזו לא פריטטה, שהיא מנה מוצקה יותר, אלא צריך לכוון למרקם לח ומזמין שנמס בפה.

איך להכין קיש

עכשיו כשיש לנו מושג מה צריכה להיות התוצאה הסופית, הגיע הזמן להסביר את האופן שבו אנחנו הולכים להכין את הקיש.

ראשית, עדיף לאפות את קרום הפאי מראש ללא המילוי. נסביר תהליך זה בהמשך. בשלב הבא מכינים את התוספות, מגרדים את הגבינות ומבשלים את הבשר או הירק. מערבבים את החומרים הרטובים, החלב, השמנת והביצים. מקציפים אותם יחד ואז מוסיפים את החומרים הנוספים שבושלו. לבסוף אופים את הקיש עד שהוא כמעט מתייצב, בערך 45 דקות.

מניחים לקיש להתקרר ואז פורסים ומגישים. ניתן גם להקפיא שאריות, שיחזיקו עד 3 חודשים. חשוב לקרר את הקיש לגמרי לפני הכנסתו למקפיא.

איך לאפות קיש

ראשית יש להכין את הקלתית מבעוד מועד, מכיוון שיש להניח לה להתקרר לפחות שעתיים. מרדדים אותה כך שתתאים לתבנית פאי בגודל 22 ס"מ ולאחר מכן מצננים את בצק הפאי למשך 30 דקות לפחות. אופים עד שהשוליים משחימים, בערך 15 דקות ב- 190 מעלות. לאחר מכן דוקרים את הקלתית ואופים עוד 8 דקות. בשלב הבא מנמיכים את הטמפרטורה ל- 170 מעלות. מערבבים את הביצים, החלב, השמנת, המלח והפלפל בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה, ולאחר מכן מוסיפים את התוספות שבחרתם (גבינה, בשר) ויוצקים את כל זה על קלתית הקיש. אופים עוד 45 עד 55 דקות. מומלץ לכסות בנייר כסף כדי למנוע מהחלק העליון להשחים יותר מדי. מניחים להתקרר, מה שאמור לקחת כ- 15 דקות. עכשיו הוא הזמן המושלם להוסיף כל תוספת שאתם אוהבים. חותכים ומגישים.

3 רעיונות למילוי קיש

בשר, פטה תרד.
3 כוסות תרד טרי, מקפידים להקפיץ עם שמן זית על אש בינונית, 1 כוס בשר חתוך לקוביות ומבושל, 1 כוס פטה מפוררת.

שרימפס, גרוייר, עשבי תיבול.
1 וחצי כוסות בשר שרימפס טרי מבושל, 1 כוס גבינת גרוייר (או צהובה אחרת) מגורר וחצי כפית של עשבי תיבול.

פסטרמה, צ'דר ובצל ירוק.
6-8 פרוסות פסטרמה גרוסות, 1 כוס צ'דר ובערך 3 כפות בצל ירוק.