חוגגים את האביב עם 3 מנות טריות

עם בוא האביב מגיעה גם ההזדמנות ליצור תפריט עונתי רענן ומרגש. בשוק המקומי במדינות מסוימות ניתן למצוא עכשיו שום ירוק, אספרגוס וריבס (rhubarb). כשראינו את התוצרת העונתית הטרייה הזו, לא יכולנו שלא להתחיל לגבש רעיונות למתכונים ולתפריט אביב.

אספרגוס הוא פשוט תענוג לעין וירק שבהחלט מבשר את האביב. אין דבר טוב יותר מסלט רצועות אספרגוס בשלב זה של העונה, כאשר הם מתוקים מספיק כדי לאכול אותם ללא בישול.

אנו מעדיפים לפרוס אספרגוס טרי לרצועות דקיקות על ידי מנדולינה, אבל לחסרי הניסיון ביניכם, סכין היא אופציה בטוחה יותר. כשמשתמשים בחומרים טריים כאלה, כל מה שנדרש הוא להוסיף מלח ושמן זית מובחר ואולי קורטוב של לימון, אבל אנחנו בחרנו לשדרג את המנה עם ויניגרט. החלטנו להכין ויניגרט לימון בסגנון ים תיכוני. דרך מצוינת להעצים את הטעם היא על ידי הוספת אנשובי לתערובת. אל דאגה, זה לא הופך את הטעם של המנה לטעם של דג אלא משפר את הוויניגרט, אבל אפשר בהחלט לוותר אם אתם מעדיפים.

דרך מצוינת להוסיף חריפות וקצת צבע למנה היא להוסיף צנוניות פרוסות דק. יש מגוון גדול של צנוניות שונות שתוכלו לבחור, הזדמנות מושלמת לחקור מעט את השוק המקומי וליצור קשר עם בעלי הדוכנים. ניתן למצוא היום צנון דייקון (סיני) ביותר ויותר שווקים ברחבי הארץ אז כדאי לשים לב אליהם. זהו סלט חגיגי במיוחד אז כמה שיותר צבע יותר טוב. תוספת נהדרת נוספת היא גבינת פרמזן, והדרך הטובה ביותר להוסיף אותה היא בצורה של שבבים ארוכים מלמעלה ממש לפני ההגשה.

שום ירוק הוא ירק עונתי שראוי לתת לו כבוד. הוא בהחלט יכול לשדרג כל מנה אבל בלי להשתלט יותר מדי על שאר הטעמים, תכונה מושלמת ובדיוק מה שאנחנו רוצים להשיג. תוכלו לזהות אותו לפי הגבעול הירוק הארוך שלו והדמיון לבצל, יכול להיות גם שתהיה לו פקעת בסמוך לקצה השורש. כדי להכין אותו לבישול יש לקלף את השכבה החיצונית, לאחר מכן קוצצים או חותכים את הגבעול הלבן והירוק.

היתרון של ביקור בשוק הוא שההשראה יכולה לבוא מכל פינה. אחד המוכרים מציע עוף אורגני נהדר ונתן לנו השראה למנה השנייה. כדי להכין את פרוסות תפוחי האדמה המושלמים עבור המנה הזו קנינו תפוחי אדמה זהובים ויפים מסוג יוקון. מילאנו ​​את העוף בתערובת עשבי תיבול המכילה מרווה, רוזמרין וטימין, ואחריה כמות יפה של השום הירוק. הדבר הטוב ביותר בצליית עוף מעל פרוסות תפוחי אדמה הוא שנוצרת העברת טעמים במהלך הבישול הגורם לעוף ופרוסות בטעם מושלם. אל תפחדו להוסיף עוד ירקות לבחירתכם לתחתית תבנית הצלייה, אך זכרו לחתוך אותם לגודל דומה לתפוחי האדמה כדי למנוע מהם להתבשל יותר מדי. אל תזרקו את שאריות העוף לאחר הארוחה, זו הזדמנות מושלמת להניח אותו בסיר מרק גדול עם גזר ובצל חתוכים גס, לכסות במים ולהביא לרתיחה למשך שעתיים ליצירת ציר עוף ושום מושלם להכנת מרקים ותבשילים.

הריבס פחות ידוע באזור שלנו אבל הוא ירק ראוי לציון מכיוון שיש לו המון שימושים. לראות את האודם שלו בשוק מעורר השראה ותיאבון. הדרך המושלמת לסיים את התפריט הזה היא עם עוגת קראמבל, שהיא קינוח כפרי וקליל יחסית. מתחילים בחיתוך הריבס לקוביות גדולות, לאחר מכן מצפים את הקוביות בסוכר וזורקים פנימה כמות קטנה של קמח רגיל המשמש כחומר מסמיך וממש עוזר להדגיש את הצבעים במנה הזו. לציפוי נשתמש בשילוב של קמח, סוכר חום וחמאה ללא מלח. כדי באמת לשדרג את הקראמבל הזה עוד יותר אנחנו מציעים לפזר פיסטוק כתוש מלמעלה המוסיף המון אלגנטיות.

ברגע שפותחים את דלת התנור ומריחים את הריבס האפוי, השחום בצורה מושלמת כשהסוכר מבעבע, הדבר היחיד שתוכלו לדמיין יחד עם המנה הוא שמנת להקצפה ישר מהמקרר, גלידת וניל או קצפת מעולה. אין דבר טוב יותר ממקרר מלא בשאריות והדבר הכי טוב בקראמבל ריבס הוא שהוא מצוין גם למחרת, במיוחד לארוחת בוקר עם קפה.