טיפים לבישול מאמא

למרות שאנחנו מסתכנים בסטריאוטיפ, העובדה היא שרבים מאתנו למדו איך לבשל לראשונה במטבח של אמא וסבתא. יש סיבה לכך שאנחנו לרוב שומעים אנשים מדברים על הדרך שבה אמא שלהם הכינה סוג מסוים של אוכל, ואולי אפילו השתתפתם בעצמכם בוויכוח סביב הנושא.

אמהות תמיד מוכנות לתת עצות בבישול. אלה בדרך כלל עצות נהדרות, תוצאה של ידע שעובר מדור לדור, כאשר כל דור מוסיף ומשפר את הידע הקודם. כאן תמצאו טיפים לבישול מאמהות בכל העולם.

תכנון מראש

זוהי עצה פשוטה אך חשובה מאד המתאימה למצבים שונים. למשל, אם הוזמנתם למסיבה וביקשו מכם להביא מנה, הקפידו להתייחס לעצה זו ברצינות. מומלץ לנסות ולהכין את המנה לפחות פעם אחת מראש על מנת לראות אם אתם אוהבים אותה או אם יש צורך בשיפורים. כדאי גם לבדוק עבור כמה אנשים המנה אמורה להספיק ואיך זה משפיע על זמן ההכנה.

למעשה, כדאי שיהיו לכם כמה מנות שאתם שולטים לגמרי בהכנה שלהן, כך שתמיד תוכלו לפנות אליהן במקרה הצורך. כדאי גם לדעת כמה זמן בדיוק לוקח לכם להכין כל מנה. תזמון הוא הכל במטבח, ובתכנון נכון ניתן לנצל את זמן הבישול של מנה אחת כדי הכין לאחרת ולהבטיח שהכל יגיע לשולחן טרי וחם.

הרשו לעצמכם להתנסות

כיף להתנסות במטבח. חשוב גם לזכור שלא כל ניסוי מצליח. זאת אומרת שמדי פעם תכינו מנה שהיא ממש לא טעימה. אך אין בכך שום בושה. אפשר לנסות למצוא דרך להציל את המנה או, במקרה הגרוע ביותר, להתחיל מחדש. גם אנחנו לא אוהבים לזרוק אוכל, אך התנסות במתכונים ובמרכיבים היא חוויה מהנה וחלק חשוב בלימוד וצבירת הנסיון.

להוציא את המקסימום מן האוכל

לפעמים דברים קטנים יכולים לעשות הבדל משמעותי במטבח והרבה טיפים וטריקים מתמקדים בדיוק בזה. למשל, אם חסר לכם בשר טחון, תוכלו להוסיף בצל ופלפלים לתבשיל כתחליף.

יש גם טיפים שיעזרו לכם להפחית פסולת. לדוגמה, אנשים רבים זורקים צנצנת מיונז כאשר עדיין יש בה משהו מכיוון שקשה לגרד את השארית. במקום לבזבז את המיונז, אפשר פשוט להוסיף את המרכיבים של סלט לצנצנת ולאכול אותו ישר מהצנצנת. יש הרבה טריקים דומים ואם תשאלו את המבוגרים, כמו אלה שחוו תקופות של פחות שפע, בוודאי תשמעו המון רעיונות.

דיוק

הרבה אנשים אומרים שהם פשוט זורקים מרכיבים לבישול "לפי הרגש" ובלי למדוד. אך דיוק הוא למעשה חשוב ביותר בבישול ויש לאמהות טיפים רבים בנושא. לדוגמה, עליכם לוודא שאתם מבינים היטב את שיטות המדידה השונות, את הדרכים השונות למדידת מרכיבים נוזליים ויבשים, וכן הלאה.

דיוק הוא לא רק מדידה ושקילה. לדוגמה, אם אתם קוצצים ירקות, כדאי לוודא שהחתיכות יהיו בערך באותו גודל, אחרת הם לא יתבשלו בצורה אחידה והקטנות יותר עלולות להישרף לפני שהגדולות מוכנות.

כשמתחילים מתכון חדש, תמיד כדאי למדוד את כל המרכיבים מראש שכן גם לטעויות קטנות יחסית יכולה להיות השפעה גדולה על המנה.

שמירה על ניקיון המטבח

חשוב לשמור על ניקיון המטבח. לכלוך עלול להוביל לזיהום ובעיות בריאותיות. אמהות רבות יגידו שעדיף לנקות את המטבח תוך כדי תנועה. למרות שזה נשמע ברור ופשוט, זה לא תמיד כל כך פשוט ועשיו לדרוש יכולת טובה לבצע מספר משימות בו זמנית. ללא סדר וניקיון אתם עלולים למצוא את עצמכם מוקפים בכלים מלוכלכים בלי מקום לעבוד.

באופן אידיאלי, תנקו חלק גדול מן המטבח והכלים עד שתסיימו לבשל את הארוחה. כמובן שזה לא תמיד אפשרי, אבל אולי תוכלו לשכנע את מי שנמצא אתכם לעזור, במיוחד אם מובטח אוכל טעים בסוף.