כיצד להשתמש בסיר בישול איטי

לאנשים רבים יש סיר בישול איטי במטבח שלהם. הם זולים לקנייה ולהפעלה, והם יכולים להכין אוכל טעים, אפילו מחומרי גלם תקציביים. היתרונות לא מסתיימים שם מכיוון שבישולים איטיים מספקים גם שיטת בישול בריאה יותר ודלת שומן, ומעל לכל, הם קלים לשימוש, כך שאפילו לבשלנים הנרתעים ביותר לא צריכה להיות בעיה להשתמש באחד.

אם עדיין אין לכם סיר לבישול איטי, החדשות הטובות הן שהם לא יקרים במיוחד. אתה יכול לאסוף משהו שיעשה עבודה סבירה בפחות מ-20 פאונד. כמובן, אתה יכול להוציא הרבה יותר, אבל זה לא הכרחי. הדבר הטוב ביותר הוא לקרוא ביקורות על חלק מהתקציב שלך.

אל תדאג אם בישול איטי הוא קצת תעלומה עבורך, כאן ניקח אותך דרך כל מה שאתה צריך לדעת כדי שתוכל להפיק את המרב מכל מה שיש לבישול האיטי שלך להציע.

צמצם את זמן ההכנה

אחת הסיבות העיקריות לכך שאנשים רבים משתמשים בתנור איטי היא כמה זה קל. כשתסתכלו על מתכונים, תמצאו המון שלא דורשים הכנה רבה. ישנן מנות רבות, כגון מרקים ותבשילים, שעבורם אתה בעצם רק צריך לזרוק את כל המרכיבים לסיר. יש אנשים שיבחרו לבשל תחילה את הבצלים, מכיוון שזה יספק טעם שונה מאשר כשהם מונחים בנא, אבל אפשר לעשות את זה בשני הכיוונים ובסופו של דבר זה עניין של העדפה. באופן דומה, יש אנשים שיבחרו גם להשחים בשר קודם, אבל זה לא חיוני.

האם אתם מכינים ערב קודם

אם אתה יודע שתמהר בבוקר, אז אתה יכול להכין הכל לארוחה בבישול איטי בערב שלפני, להכניס את המרכיבים לסיר לבישול איטי, לכסות אותו ולאחסן אותו במקרר למשך הלילה. באופן אידיאלי, לפני שמתחילים לבשל, הכל צריך להספיק לחזור לטמפרטורת החדר, אז נסו להוציא אותו מהמקרר ולהשאיר אותו למשך 20 דקות לפני שאתם מדליקים את הכיריים. אם המנה זקוקה לחימום מראש, שים את החומרים בכלי נפרד והעביר אותם בבוקר.

חסוך כסף עם קיצוצים זולים

כאמור, בישול איטי הוא באמת חסכוני ואחת הסיבות לכך היא שהם מצוינים לבישול נתחי בשר זולים יותר כמו חזה בקר, כתף חזיר, כתף טלה וירכי עוף. תגלו גם שאפשר להשתמש בפחות בשר ולהגיע לטעם ממש בשרני שמחלחל לכל המנה. אתה יכול להשתמש בירקות בתפזורת במקום בשר נוסף.

הסר את השומן מהבשר לפני הבישול

כאמור, בישול איטי הוא דרך מאוד בריאה להכנת אוכל. אין צורך להוסיף שמן כי יש כבר מספיק שמן בפנים. יתר על כן, גם לא צריך הרבה שומן על הבשר. בדרך כלל, כאשר אתה מטגן בשר השומן יכול להתנקז. עם זאת, זה לא יקרה בתנור איטי, אז אתה צריך לקצץ אותו קודם. אם לא, ייתכן שיהיה לך תבשיל שמנוני או שמן מאוד.

הפחת את כמות הנוזל

לבישול איטי יש מכסים אטומים היטב, מה שאומר שהנוזל אינו מתאדה. לכן, אם אתם מתאימים מתכון סטנדרטי, עדיף להפחית את כמות הנוזלים שאתם שמים בו בערך בשליש. הנוזל צריך רק לכסות את הבשר והירקות. היזהר לא למלא יתר על המידה את התנור האיטי, אחרת הנוזל עלול להתחיל לנזול מהחלק העליון והאוכל לא יתבשל היטב. באופן אידיאלי, זה צריך להיות בין חצי לשני שליש מלא ולעולם לא יותר משלושה רבעים מלא.

לעבות רטבים עם קמח

כמו שהנוזל לא מצטמצם, הוא גם לא מסמיך. לכן, רבים יגלגלו את הבשר בכמות קטנה של קמח מתובל לפני שיכניסו אותו לבישול האיטי או ישתמשו במעט קורנפלור בסוף תהליך הבישול. אם תבחרו בשיטת הקורנפלור, קחו כפית או שתיים ממנו וערבבו אותה לעיסה עם מים קרים. לאחר מכן מערבבים את העיסה לתוך הסיר האיטי ומחזירים את המכסה למקומו.

השתמש בהגדרה 'נמוכה' של הכיריים

טבחים רבים ממליצים להשתמש בעוצמה הנמוכה בסיר איטי ככל האפשר שכן מנות רבות באמת ייהנו מחום איטי ועדין מאוד, והוא מייצר את הטעמים הטובים ביותר. זה גם אומר שאפשר להתחיל לבשל בבוקר ולדעת שזה יהיה מוכן בדיוק בזמן לארוחת הערב.

אל תמשיך לבדוק את המכסה

בישול איטי נועדו להישאר לבד ברגע שהם מתחילים ואין צורך להמשיך ולבדוק את ההתקדמות של כל מנה שאתה מבשל. בכל פעם שפותחים את המכסה הוא משחרר קצת חום, וזה אומר שבסופו של דבר תצטרכו להאריך את זמן הבישול.

שים את כל המרכיבים בהתחלה

המתכונים הטובים ביותר לבישול איטי הם אלה שדורשים ממך להכניס את רוב המרכיבים, או באופן אידיאלי, את כולם בהתחלה, מכיוון שזה משאיר אותך חופשי לעשות דברים אחרים. עם זאת, בדרך כלל יהיה צורך להוסיף מרכיבים כמו פסטה, אורז ועשבי תיבול טריים לקראת סוף תהליך הבישול.

כמו כן, בישול ירקות שורש לוקח יותר זמן מאשר בשר וירקות אחרים, לכן הנח אותם בקרבת תחתית הסיר, קרוב ככל האפשר למקור החום.

הבנת זמני בישול

אם בדרך כלל לוקח מתכון 15 עד 30 דקות לבישול, אז אתה צריך לבשל אותו במשך 1 עד 2 שעות על גבוה או 4 עד 6 שעות על נמוך בסיר איטי. באופן דומה, אם בדרך כלל לוקח 30 דקות עד שעה לבשל, מבשלים אותו במשך 2 עד 3 שעות על חום גבוה או 5 עד 7 שעות על נמוך. משהו שבדרך כלל לוקח 1 עד 2 שעות, מבשלים אותו במשך 3 עד 4 שעות על גבוה או 6 עד 8 שעות על נמוך. לבסוף, מנה שבדרך כלל הייתם מבשלים בין שעתיים ל-4 שעות אפשר לבשל בין 4 ל-6 שעות בגובה גבוה או 8 עד 12 שעות בטמפרטורה נמוכה.