מתכונים קשורים
אפיהבריאותללא גלוטן

מהו קמח קוקוס ואיך משתמשים בו?

לאלה מבינכם הסובלים מתגובה שלילית למוצרים המכילים גלוטן, המאמר הזה מביא השראה, תקווה והקלה.

אם אתם נמנים עם הקבוצה הזו של אנשים הרגישים לגלוטן כדאי שתדעו, קמח קוקוס יכול להיות ממש מתנה משמיים. זהו מוצר נהדר המהווה חלופה מצוינת לקמח חיטה. הוא מיוצר על ידי טחינת קוקוס מיובש לאבקה דקה, ומופק בדרך כלל מבשר הקוקוס שנשאר לאחר ייצור חלב קוקוס.

ניתן להשתמש בו במגוון מתכוני אפייה, אבל כמעט תמיד יהיה עליכם לשלב סוג אחר של קמח. את רוב המאפים אי אפשר להכין עם 100 אחוז קמח קוקוס.

יש לו טעם וריח עדינים של קוקוס, אבל הוא עדין מספיק כדי להתמזג עם טעמים אחרים מבלי להשתלט עליהם.

ערך תזונתי

30 גרם (¼ כוס) של קמח קוקוס מכילים:

  • קלוריות: 124
  • שומן: 4 גרם
  • חלבון: 5 גרם
  • כולסטרול: 0 מיליגרם
  • פחמימות: 17 גרם
  • סיבים: 11 גרם
  • סוכר: 2 גרם

טעם

יש לו טעם וריח עדינים של קוקוס, אבל הוא עדין מספיק כדי להתמזג עם טעמים אחרים מבלי להשתלט עליהם.

בקרת סוכר בדם

נראה שלקמח קוקוס יש ערך גליקמי נמוך של 51, מה שאומר שהוא אמור לגרום פחות לעלייה ברמות הסוכר בדם מאשר קמח חיטה, שיש לו ערך גליקמי של 69. הסיבה לכך היא שקמח קוקוס עשיר בשומן ובסיבים תזונתיים, מה שתורם להאטת שחרור הסוכר בזרם הדם.

מקור לחלבון

קמח קוקוס הוא מקור מצוין לחלבון ומספק 18 גרם חלבון לכל 100 גרם מוצר, לעומת 12 גרם בלבד בכמות זהה של קמח חיטה מלא.

עם זאת, החלבון בקמח קוקוס הוא חלבון שאינו שלם, מה שאומר שהוא מכיל רק אחת מחמש חומצות האמינו החיוניות להן אנו זקוקים בתזונה היומית שלנו. 'חיוני' פירושו שעלינו לקבל חומצות אמינו אלו מהמזון שאנו אוכלים מכיוון שהגוף אינו יכול לייצר אותן בעצמו. חלבון חיוני בתזונה מכיוון שהוא ממלא תפקיד חשוב בצמיחה ובשיקום הגוף וכן בתפקוד מערכת החיסון.

נטול גלוטן

קמח קוקוס טהור הוא מוצר נטול גלוטן. עם זאת, יש לבדוק תמיד את התווית, במיוחד אם אתם סובלים מצליאק או אלרגיה לגלוטן. מותגים מסוימים עשויים להכיל מרכיבים נוספים המכילים גלוטן, או עשויים להיות מיוצרים במפעל המייצר מוצרים המכילים גלוטן. אם קיים סיכון לתכולת גלוטן, היצרן אמור לציין זאת בבירור על התווית.

החלפת קמח בקמח קוקוס

כלל האצבע הוא להחליף רק 20 אחוז מתכולת הקמח בקמח קוקוס.

חשוב להיות מודעים לכך שקמח קוקוס הופך לדחוס וסופג הרבה לחות בעת האפייה. כדי לפצות על חוסר האיזון, יש להוסיף 2 כפות נוזלים נוספים על כל 2 כפות קמח קוקוס שאתם מחליפים בקמח רגיל.

בנוסף, קמח קוקוס עלול להתגבש, אז הקפידו להפריד אותו בעזרת מזלג לפני המדידה והערבוב.

רעיונות למתכונים עם קמח קוקוס

  1. עוגיות לימון מקמח קוקוס
  2. בראוניז מקמח קוקוס: זוהי גרסה ללא גלוטן של בראוניז מקמח קוקוס, זרעי פשתן ורסק תפוחים המשמש גם כחטיף טבעוני עם ציפוי קשיו מתוק.
  3. לחם קטוגני: לחם קל ואוורירי, עשוי מתערובת של קמח שקדים וקמח קוקוס, בעל מרקם דומה לעוגת ספוג.
  4. חטיפי בריאות וניל קוקוס: חטיפי קמח קוקוס בריאים, מלאים במרכיבים טעימים ומזינים כגון אגוזי מלך, שקדים, גוג'י ברי, זרעי המפ ויוגורט.
  5. עוגיות שלג ללא גלוטן: ניתן בקלות להפוך את עוגיות קמח הקוקוס הללו לידידותיות גם לאוכלי פליאו על ידי החלפת ה- ghee בחמאה וסוכר הקוקוס באבקת סוכר.
  6. מאפינס קמח קוקוס עם בננה ואגוזים: התחילו את היום בצורה בריאה וטעימה עם מאפינס קמח קוקוס עמוסים בחלבון.
  7. מאפינס קפה וקוקוס: מאפינס בריאים עם שישה מרכיבים בלבד שכנראה כבר יש לכם במטבח - קמח קוקוס, שמן קוקוס, ביצים, קפה, סוכר חום ושבבי קוקוס.
  8. לחם קוקוס בננה מהוואי: קמח קוקוס, שבבי קוקוס וסוכר קוקוס מוסיפים טעם טרופי ללחם הבננה הנהדר הזה.

אלו רק כמה מתכונים טעימים וקלים למי שרוצה ליהנות מהיתרונות של קמח הקוקוס הרב-תכליתי. כל מי שסובל מאלרגיה לגלוטן יכול להפסיק לחשוש, יש אינספור חלופות טעימות ליהנות מהן. עוגה עדיין יכולה להיות טעימה. לא חייבים קינוח מפואר כדי ליהנות ממשהו טעים. קמח הקוקוס מאפשר ליהנות ממבחר נהדר של קינוחים מעולים. שחררו את החגורות, פנקו את עצמכם, השאירו את כל האשמה בחוץ ופצו למים (או לקמח). הדיאטה יכולה לחכות עוד שבוע.