מזונות שכדאי להקפיא כדי לחסוך כסף

לעתים קרובות אנו שומעים כיצד עדיף להשתמש בחומרי גלם טריים; עם זאת, עבור רבים זה לא תמיד ריאלי. מלכתחילה, מרכיבים טריים הם לרוב יקרים יותר מעמיתיהם הקפואים, ובעלי תקציב מוגבלים יגלו שהם יכולים לחסוך הרבה כסף בקניית מזון קפוא. יתר על כן, זה גם יפחית את בזבוז המזון.

נהוג לחשוב שהאמריקאי הממוצע זורק כ-1,300 דולר מדי שנה במזון מבוזבז, שזה כמות עצומה של כסף. לכן, אין שום דבר רע בקניית מאכלים קפואים, גם כדי לחסוך בכסף וגם בסביבה. כאן נסתכל על כמה מהמרכיבים הטובים ביותר לקנייה קפואה, אם אתה מחפש לצמצם את ההוצאות.

פירות יער

פירות יער טריים טעימים לחלוטין. למרבה הצער, ברוב המקומות הם בעונה רק לזמן קצר מאוד בכל שנה. לכן, כדאי לקנות פירות יער קפואים ולא טריים. הם נקטפים כשהם במיטבם ומוקפאים, מה שמבטיח שהם נשארים במצב מעולה. לעתים קרובות מאוד, פירות יער טריים שאינם מקומיים נקטפים לפני הבשלתם ומבשילים במהלך ההובלה.

יתר על כן, פירות יער קפואים הם מאוד תכליתי. כמעט תמיד ניתן להשתמש בהם במקום פירות יער טריים במתכון והם בדרך כלל זולים בהרבה מעמיתיהם הטריים. יתר על כן, ניתן לשמור אותם במקפיא למשך חודשים.

תרד

ידוע היטב כי ירקות ירוקים כגון תרד עמוסים בחומרים מזינים ועשויים לספק מספר יתרונות בריאותיים, כגון לחץ דם נמוך יותר. עם זאת, ירקות טריים, כמו תרד, עשויים להיות יקרים מאוד והם לא מחזיקים מעמד זמן רב במקרר. לכן, תמיד טוב להחזיק כמה חבילות של תרד קפוא במקפיא. זה מקל על הכנסתם לכל הארוחות ואתם יכולים להיות בטוחים שאף אחד מהם לא ילך לפח. אולי תרצו להשלים את התרד הקפוא עם טרי למתכונים ספציפיים, אבל עדיין כדאי לשמור כמה בהישג יד.

אפונה ואדמה

אפונה ירוקה ו-edamame הם דרך נפלאה להוסיף חלבון וסיבים לארוחה מבלי לבזבז הרבה כסף. יש להם 4 ו-9 גרם חלבון מרשימים, בהתאמה, למנה של חצי כוס. יתר על כן, בשניהם יש 4 גרם סיבים למנה. השילוב הזה הופך אותם לממלאים מאוד. אפשר לקנות גם אפונה משומרת, אבל באפונה קפואה יש בדרך כלל פחות נתרן. לוקח להם מעט מאוד זמן לבשל וניתן להשתמש בהם בתבשילים, מרקים, מנות פסטה ועוד הרבה יותר.

בָּשָׂר

בשר יכול להיות מאוד יקר. עם זאת, אם אתה קונה את זה במנות גדולות, זה בדרך כלל קצת יותר זול. ייתכן שלא תזדקקו לכמויות גדולות של בשר בכל פעם, אז לאחר הקנייה, חתכו אותו למנות ואז אחסנו אותו במקפיא. זה מקל בהרבה על תכנון הארוחות ויחסוך לך כסף בטווח הארוך. תצטרכו לתכנן מראש כי הבשר יצטרך הפשרה, אבל אם כבר חילקתם אותו למנות, זה לא אמור לקחת יותר מדי זמן.

לחם

אין כמו טעם של לחם טרי, אבל למרבה הצער, הלחם לא נשאר טרי לאורך זמן. לכן, אם אתם מכינים לחם או קונים כיכר, למה לא לחתוך אותו לפרוסות ואז להכניס אותו למקפיא. לאחר מכן אתה יכול בקלות להוציא כמה פרוסות שאתה צריך והם כמעט לא לוקח זמן להפשיר. זה יבטיח שהלחם שלך יישאר טרי ואתה לא צריך לדאוג לגבי עובש. יתרה מזאת, אם תתיז על לחם יקר יותר, אז אתה יכול להיות בטוח שהוא לא ילך לפח.

דג

דגים ידועים בכך שהם נעלמים מהר מאוד. זה יחזיק מעמד רק יום או יומיים במקרר, וזה הכל מלבד זול. יתר על כן, דגים בריאים ביותר וניתן להשתמש בו במספר עצום של מתכונים טעימים. לכן, אם אתה רואה דגים במבצע, אתה יכול לקנות יותר ממה שאתה צריך ואז להקפיא את השארית. בדיוק כמו בבשר, אפשר לקנות נתח גדול ואז לפצל אותו למנות אישיות לבישול לפני הקפאתו. בדרך זו, לא תבזבז שום דבר. כבונוס, דגים מפשירים הרבה יותר מהר מעופות או בשר אדום.

להסיק

אמנם אתה יכול לשמור הרבה יותר מזונות מזה במקפיא, כמו גלידה, אבל המזונות הרשומים לעיל הם אלה שאתה צריך לשקול להקפיא אם אתה מעוניין לחסוך כסף. לכולם חיי מדף קצרים מאוד ולכן הם מקור נפוץ לפסולת מזון. עם זאת, על ידי הקפאתם, תצמצמו את הפסולת, שבתורה תחסוך לכם כסף. יתר על כן, כולם בריאים ויכולים למלא תפקיד מרכזי בתזונה מאוזנת.