מתכונים לסלט ירוק

האיכויות הבריאותיים של סלט ידועים מאז ומתמיד. הסלטים העתיקים ביותר הורכבו מירקות בר ירוקים ועשבי תיבול מתובלים במלח. אלה היו המזונות הצמחיים הראשונים שהיו זמינים באביב ופעלו כמזון מחזק לאחר דיאטת חורף משעממת ודלה בוויטמינים.

סלטים ירוקים מוגשים בתחילת הארוחה, כמנה ראשונה או אחרי המנה העיקרית. ניתן לשלב את רוב ירקות העלים שניתן לאכול ללא בישול: כל סוגי החסה, גרגיר הגינה וגרגר הנחלים, כרוב, תרד ועשבי תיבול טריים.

ירקות חיים אחרים, כמו עגבניות, בצל, מלפפונים, פלפלים וסלק, יכולים להוסיף טעם וצבע לסלט הירוק. בצרפת זורקים לפעמים חתיכות לחם יבש עם מעט שום כדי לתבל אות הסלט. סלט קיסר, שהומצא בטיחואנה, מקסיקו, בשנות ה-20 של המאה ה-20, הוא סלט ירוק המורכב מחסה עם רוטב מתובל מאוד של אנשובי, שמן זית, מיץ לימון, ביצה וגבינת פרמזן, מעוטר בקרוטונים.

סלטים ירוקים הם רב תכליתיים ועמוסים בוויטמינים וחומרים מזינים. הם מושלמים לאירוח, ועם תוספת קטנה של חזה עוף או חלבון אחר לטעמכם, תקבלו מנה בריאה לארוחת הצהריים או הערב.

קחו את הזמן כדי למצוא את שילוב הטעמים המושלם, הוסיפו קורטוב של רוטב ותקבלו מנה מפוצצת בטעם, רעננות ובריאות.