מתכונים קלים מאמריקה הלטינית שכדאי לנסות בבית

אוכל לטינו אמריקאי פופולרי בכל העולם. בכל מקום בעולם אפשר למצוא מסעדות שמגישות טאקו, טורטיות, ארפס, טמאלס וכדומה. אם אתם חובבי הז'אנר ורוצים לנסות לבשל מנות כאלה בעצמכם, הנה כמה מתכונים קלים שתוכלו להכין בבית.

סלטנייה

Saltena הם כיסונים בסגנון בוליביאני. יש להם תחתית שטוחה ומילוי צלוי עם שורשים בהיסטוריה של בוליביה במאה ה- 19. הם לגמרי פשוטים להכנה. פשוט עקבו אחר המתכון הזה כדי להכין 12 כיסונים.

בצק

  • 650 גרם (5 כוסות) קמח רגיל ומעט כדי לקמח את המשטח
  • 2 כפות סוכר
  • 250 מ"ל (1 כוס) חמאה מומסת
  • 2 חלמונים
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים חמימים בתוספת חצי כף מלח
  • 1 ביצה שלמה טרופה לזיגוג

מילוי

  • 120 מ"ל (חצי כוס) שומן מומס
  • 2 בצלים לבנים קצוצים
  • 1 פלפל חריף טרי קצוץ
  • 450 גרם בשר בקר טחון (או עוף)
  • 2 ליטר (5 כוסות) ציר בקר
  • 1 עלה ג'לטין, מושרה במי קרח
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 6 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 130 גרם (1 כוס) אפונה מבושלת
  • 1 כף משחת אג'י אמריליו (פלפל חריף)
  • מלח ופלפל גרוס

הכנה

  1. מניחים את השומן במחבת ומחממים עד שהוא חם מאוד. לאחר מכן, מטגנים את הבצל והצ'ילי הטרי במשך כ-8 דקות, עד שהם רכים ושחומים.
  2. מוסיפים את בשר הבקר ומבשלים אותו 4 דקות. מוסיפים את הציר עם הג'לטין הסחוט. מבשלים במשך 35 דקות.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה והאפונה ולאחר מכן מקררים עד לשימוש.
  5. כדי להתחיל את הבצק מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים בכף עץ.
  6. מוסיפים את החלמונים ומערבבים באיטיות את המים החמימים והמומלחים.
  7. לשים בידיים לקבלת בצק אחיד ורך ולאחר מכן לשים על משטח מקומח ומרדדים לעובי של כ-3 מ"מ.
  8. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו (180 מעלות רגיל).
  9. השתמשו בחותכן עגול בגודל 11 ס"מ כדי לחתוך את הבצק לעיגולים והניחו אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
  10. מניחים כף מלאה מהמלית באמצע כל עיגול.
  11. בעזרת האצבע מרטיבים את שולי העיגול במים ולאחר מכן מקפלים את הבצק כדי לאטום אותו.
  12. מברישים את החלק החיצוני בביצה טרופה ואופים 15 דקות.

סנדוויץ' שקוע (Torta Ahogada)

מקור המנה החריפה הזו בגוודלחרה שבמקסיקו, במתחילת המאה ה- 19. במנה זו שלושה מרכיבים: birote, שהיא לחמניה ארוכה ופריכה (אפשר להשתמש בבגט), רוטב חריף ורוטב עגבניות. המתכון הוא ל- 4 מנות.

רכיבים

  • 675 גרם כתף חזיר או בקר
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 עלה דפנה
  • 250 מ"ל (1 כוס) מים
  • 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק לחצאי ירח
  • מיץ מ-1 ליים
  • 4 לחמניות בירוטה (או באגט)
  • 4 כפות עלי כוסברה קצוצים דק
  • מלח ופלפל גרוס
  • פלחי ליים, להגשה

לרוטב החריף

  • (15 גרם) צ'ילי מיובש
  • 250 מ"ל (1 כוס) מים חמים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 30 גרם (¼ כוס) שומשום קלוי
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית כמון טחון

לרוטב העגבניות

  • 900 גרם עגבניות
  • ¼ כפית כמון טחון
  • ½ בצל לבן, קצוץ
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1 כף שמן זית

הכנה

  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות במצב רגיל או 160 מעלות טורבו.
  2. מתבלים את הבשר במלח, פלפל ושום, ומניחים בתבנית צלייה.
  3. מוסיפים מים ואת עלה הדפנה לתחתית התבנית ולאחר מכן אפים בתנור במשך שעתיים (הופכים את הבשר לאחר שעה). הוא מוכן כשסכין הננעצת באמצע יוצאת חמימה. כשהוא מוכן, מוציאים ונותנים לו להתקרר עד שהוא חם. לאחר מכן, גורסים את הבשר בידיים ומניחים בצד.
  4. להכנת הרוטב החריף ממלאים מים חמים בקערה עם הצ'ילי ומניחים להשריה 15 דקות. מסננים את הצ'ילי ושמים בבלנדר עם השום, החומץ, השומשום, האורגנו והכמון. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד למרקם חלק. מסננים את התערובת ושומרים את הרוטב.
  5. להכנת רוטב העגבניות מרתיחים את העגבניות במים 10 דקות, מסננים ומקלפים. לאחר ניקוי הבלנדר, מוסיפים את העגבניות, הכמון, הבצל, האורגנו והשום ומעבדים לקבלת עיסה. מחממים שמן במחבת בינונית ומוסיפים את תערובת העגבניות. מבשלים במשך 20 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שלא יידבק.
  6. מוסיפים מלח ומיץ ליים לתיבול הבצל הסגול ומניחים ל- 5 דקות.
  7. חותכים את הלחם ומניחים בפנים את הבשר הבצל מעל. יוצקים מעט רוטב עגבניות על הלחם ומוסיפים רוטב חריף וכוסברה. מגישים חם עם חתיכות ליים.