אפוני קוסקוס ושמיר ישראליים
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל ישראלי קוסקוס ושמיר הצמד אפונה. והוא יספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה 189 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 6 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם שמן זית, חרדל דיז'ון, שמן זית, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: צלעות טלה עם דבש-מנטה עם סלט קוסקוס וסאפ אפונה ישראלי, קוסקוס ישראלי עם אפונה ובייקון, ו קוסקוס ישראלי עם עוף ואפונה.
הוראות
מחממים 2 שמן זית בסיר על אש בינונית.
להוסיף קוסקוס; לטגן 3 דקות.
מוסיפים 1 כוס מים; מביאים לרתיחה. כיסוי, להפחית את החום, ומבשלים 10 דקות.
להביא 8 כוסות מים לרתיחה בתנור הולנדי גדול.
הוסף אפונה; לבשל 30 שניות או עד פריך-מכרז.
מסננים ולצלול לתוך מי קרח; לנקז. חותכים חצי אפונה באלכסון.
מערבבים עם קליפת לימון ו-7 המרכיבים הבאים בקערה בינונית; מערבבים עם מקצף.
מערבבים תערובת אפונה, קוסקוס ושמיר טחון. למעלה עם גבינת פרמזן מגולחת.