לחם שיפון שוודי II
צריך לחם צמחוני? לחם שיפון שבדי II יכול להיות מתכון אדיר לנסות. מתכון זה מספק 3 מנות. עם 2783 קלוריות, 64 גרם חלבון ו 31 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %57 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. . מתכון זה אופייני למטבח הסקנדינבי. אם יש לך דבש, קמח, זרעי קימל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-40 דקות. נסו לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו לחם שיפון שוודי (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה קטנה, להמיס את השמרים במים חמים (110 מעלות F).
בואו לשבת עד שמנת, על 10 דקות.
יוצקים את המים החמים בקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את הדבש, מלח, סוכר, גרידת תפוזים, זרעי קימל וחמאה; מערבבים בקצרה.
שלב את תערובת השמרים עם תערובת תפוז דבש. מערבבים בקמח השיפון.
מערבבים את קמח הלחם, 1/2 כוס בכל פעם, עד הבצק מגיע יחד. להפוך את הבצק החוצה על משטח מקומח קלות ללוש עד חלקה וגמישה, כ 8 דקות. שמן קל קערה גדולה ערבוב.
מניחים את הבצק בקערה ולהפוך מעיל עם שמן. מכסים במגבת לחה ולתת לעלות במקום חם עד הוכפל נפח, על 1 שעה. בינתיים, גריז קל שלוש מחבתות כיכר 9x5 אינץ'.
להפוך את הבצק החוצה על משטח מקומח קלות ולחלק לשלושה חלקים שווים. יוצרים כל פיסה לתוך כיכר ומניחים במחבתות מוכנות. מכסים עם מטלית לחה ולתת לעלות עד הוכפל נפח, כ 40 דקות. בינתיים, מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
אופים ב 350 מעלות F (175 מעלות C) במשך 40 עד 50 דקות, או עד החלק העליון של כיכרות הם זהובים ואת תחתית נשמע חלול כאשר טפח.