קושימומחה
מוכן ב1 ש, 10 דק.
מנות8
ציון בריאות20
סוגי מאכליםמרקים
אירועיםסתיוחורף
מגזין

מרק טום יאם של השטן החריף

מרק טום יאם של השטן החריף
מרק טום יאם של השטן החריף עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה אחת של צלחת זו מכילה סביב 23 גרם חלבון, 9 גרם שומן, ובסך הכל של 265 קלוריות. מתאים ל-8 ומחירו 4 מנות.41 דולר למנה. מתכון זה אופייני למטבח האסייתי. מתכון זה מכלמתכונים יש 1 אוהדים. אם יש לכם תירס לתינוק, עלי ליים, מלח וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש בשמן הצמחי תוכלו לעקוב אחר המנה העיקרית הזו עם עוגת קפה אוכמניות # יום ראשון כמו קינוח. סתיו יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. החלטנו את המתכון הזה מגיע ציון כפית של 55%. הציון הזה מוצק. נסו עוגות השוקולד של השטן עם ציפוי שוקולד מקסיקני חריף, מרק דלעת עם מכשפות פומפרניקל וטיפות דם חריפות (מרק דלעת קלוי חריף עם טוסט פומפרניקל), ו מרק החומוס והחמאה החריף של מפעל מרק ניו אינגלנד (מתכונים דומים).

הוראות

1
שטפו את הסרטנים, הסירו את הראשים, הקליפות והוורידים השחורים ושמרו על הראשים. הניחו את הסרטנים הנקיים בצד.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
1 כף מרסלה יבשה1 כף מרסלה יבשה
2
מניחים את ראשי הסרטנים בסיר גדול או בסיר מרק עם המים, מביאים לרתיחה ומרתיחים על אש גבוהה כדי להפחית את הציר ולרכז את הטעם, כ -15 דקות. מסננים את ראשי הסרטנים וזורקים.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
1 כף גדושה פלפל לבן1 כף גדושה פלפל לבן
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
3
מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה על אש בינונית; מבשלים ומערבבים את השום, עשב הלימון, עלי הליים, שאלוט, גלנגל וצ ' ילי אדום עד שהשאלוט שקוף והתבלינים ריחניים, כ -3 דקות. מערבבים את הדבק צ ' ילי, מבשלים ומערבבים במשך 1 דקה, ומוסיפים את חזה עוף ומיץ ליים. מערבבים היטב לערבוב אחיד של משחת הצ ' ילי, ונותנים לתערובת להתבשל במשך 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות בצל מתוק מגורר (או דק, טחון דק)3 כפות בצל מתוק מגורר (או דק, טחון דק)
2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות
הדבק צ ' יליהדבק צ ' ילי
אליקסיר גאליקסיר ג
עלי לייםעלי ליים
פלפל צ ' ילי אדוםפלפל צ ' ילי אדום
1 תות, קלוף1 תות, קלוף
1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש
GalangalGalangal
שאלוט, מגורר או טחוןשאלוט, מגורר או טחון
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס מנגו מחית1/4 כוס מנגו מחית
4
יוצקים את תערובת מיץ העוף-ליים המתובלת לציר הסרטנים, ומביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה.
מרכיבים שתצטרך
1 תות, קלוף1 תות, קלוף
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
1 כף גדושה פלפל לבן1 כף גדושה פלפל לבן
5
כאשר המרק מתחיל לרתיחה, מערבבים פנימה את טבעות הדיונון, תירס התינוק, פטריות הקש, הסרטנים הנקיים והעגבניות. הופכים את האש לנמוכה, מערבבים פנימה את חלב הקוקוס, ונותנים למרק להתבשל עד שהסרטנים ורודים ואטומים, כ -5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פטריות קשפטריות קש
צ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץצ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץ
תירס בייביתירס בייבי
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
דיונוןדיונון
1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)
ציוד שתשתמש בו
שתיית קשיותשתיית קשיות
6
מוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים

מרכיבים

425(השתמשנו בסגנון ביתי חמאתי באיידהואן)1/2 תירס לתינוק, סחוט1/2 תירס לתינוק, סחוט1חזה עוף נטול עצמות, חצי חתוך לקוביותחזה עוף נטול עצמות, חצי חתוך לקוביות10צ'ילה פאדי (צ' ילי עין הציפור), פרוס דקצ'ילה פאדי (צ' ילי עין הציפור), פרוס דק1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)משחת צ'ילי אסייתיתמשחת צ'ילי אסייתית1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקצ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץצ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץ5פרוסותgalangalgalangal1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)רוטב פלפל לימוןרוטב פלפל לימון2ביוןעשב לימון טרי, עלים חיצוניים קשים הוסרו וחלק לבן כתוש מעטעשב לימון טרי, עלים חיצוניים קשים הוסרו וחלק לבן כתוש מעט596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1 תות, קלוף1 תות, קלוף5עלי לייםעלי ליים8ריבס, קצוץ טרי או קפואמלח לפי הטעםמלח לפי הטעם5שאלוט, פרוס דקשאלוט, פרוס דק2largesדיונון, ניקה ופרוס לטבעותדיונון, ניקה ופרוס לטבעות170(השתמשנו בסגנון ביתי חמאתי באיידהואן)1/2 פטריות קש שלמות, מנוקזות1/2 פטריות קש שלמות, מנוקזות907(השתמשנו בסגנון ביתי חמאתי באיידהואן)שרימפס נמר עם ראשים ופגזיםשרימפס נמר עם ראשים ופגזים3עגבניות טריות, לרבעיםעגבניות טריות, לרבעים2(חוֹרֶף)2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות9466 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן

יין מומלץ: Gewurztraminer, Chenin Blanc, ריזלינג

גוורצטרמינר, שנין בלאן וריזלינג הם הבחירות המובילות שלי באסיה. היין הטוב ביותר לאוכל אסייתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן-אך הלבנים החומציים הללו משתלבים עם מספר ארוחות מסורתיות, חריפות או לא.
יפה כמו בקבוקי הניוט האדומים של הכרם הבודד, הם יינות מפוארים וחבורים עם אישיות רועשת מאוד. גרסה זו מיוצרת ומשולבת בצורה כזו שהיא קלה יותר, מרעננת יותר ועם יותר ניחוחות פרי בהשוואה לבושם ורדים. בחור ידידותי יותר.
יפה כמו בקבוקי הניוט האדומים של הכרם הבודד, הם יינות מפוארים וחבורים עם אישיות רועשת מאוד. גרסה זו מיוצרת ומשולבת בצורה כזו שהיא קלה יותר, מרעננת יותר ועם יותר ניחוחות פרי בהשוואה לבושם ורדים. בחור ידידותי יותר.
As beautiful as the single vineyard Gewürztraminers Red Newt bottles can be, they are opulent and bruising wines with a very loud personality. This version is made and blended in such a way that it is lighter, more refreshing, and with more fruit aromas as compared to rose perfume. A friendlier Gewürztraminer.