סוליה אפויה עם אספרגוס
זמן הכנת המתכון כ 27 דקות. לך לחנות ותביא אספרגוס, מיץ לימון, מלח ופלפל, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו סוליה אפויה ואספרגוס קלוי עם שומשום, פילה אפוי של סול, ו פילה סולית אפויה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 204° חמאה 9-by-13 אינץ רדוד צלחת אפייה.מסדרים את חניתות האספרגוס בשכבה אחת בצלחת מוכנה ומתבלים קלות עם מלח. מתבלים את פילה הדגים משני הצדדים במלח ופלפל ומניחים אותם על גבי האספרגוס.
אופים עד הפילה מתחילים להתקלף בקצות הזנב ואת האספרגוס הוא רך-פריך, על 7 דקות, בהתאם לעובי של פילה.הפוך את הרוטב
בינתיים, בסיר על אש נמוכה, להמיס את החמאה עם גרידת לימון.
לטאטא בקמח ומבשלים, לטאטא, עד התערובת רק מתחיל צבע, על 3 דקות.
מוסיפים את המרק ואת מיץ לימון להקציף במרץ כדי לשבור את כל גושים. לבשל את הרוטב, לטאטא מדי פעם, עד עבה, על 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.מחלקים את פילה דגים ואספרגוס בין צלחות בודדות, כפית את הרוטב על פילה ומגישים מיד.
מגיש 4.עיבוד ממזון Williams-Sonoma Made Fast Series, Seafood, by Jay Harlow (Oxmoor House, 2007).