עוגת אספרסו שוקולד היא עוגת אספרסו צמחוני קינוח. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 7 גר' של חלבון, 25 גרם של שומן, וסך הכל 527 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 25 שעות. אם יש לכם מים רותחים - חמים, מלח, סוכר חוםוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: עוגת מאוית שוקולד, אספרסו-עוגת שכבות שוקולד עם ציפוי שוקולד לבן-מסקרפונה, ו עוגת אספרסו שוקולד.
הוראות
1
לשים מתלה תנור בעמדה באמצע ולחמם תנור ל 177°. מחבת חמאה springform, ולאחר מכן אבק קל עם אבקת קקאו, לדפוק עודף.
מרכיבים שתצטרך
אבקת קקאו
חמאה
ציוד שתשתמש בו
מחבת Springform
תנור
2
מערבבים יחד מים רותחים-חמים, אבקת אספרסו, וניל וסודה לשתייה בקערה, ואז מוסיפים תאריכים, מועכים קלות עם מזלג, ותלולים עד שנוזל מתקרר לטמפרטורת החדר, כ -10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
אספרסו מיידי
סודה לשתייה
וניל
תאריכים
מים
ציוד שתשתמש בו
קערה
3
מקציפים יחד קמח כוסמין, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח בקערה אחרת. הכה יחד חמאה וסוכר חום עם מיקסר חשמלי במהירות בינונית גבוהה עד חיוור ורך.
מרכיבים שתצטרך
אבקת אפייה
אבקת קקאו
סוכר חום
קמח כוסמין
חמאה
מלח
ציוד שתשתמש בו
מערבל יד
מקציף
קערה
4
להוסיף ביצים 1 בכל פעם, מכות עד רק בשילוב. היכו בתערובת תאריך (הבלילה תיראה מקושטת), ואז להפחית את המהירות נמוכה ולהוסיף תערובת קמח, ערבוב עד רק בשילוב.
מרכיבים שתצטרך
קמח לכל מטרה
תאריכים
ביצה
5
הבלילה כפית למחבת springform, החלקה למעלה, ואופים עד עץ לבחור או שיפוד מוכנס למרכז יוצא נקי, על 50 דקות עד 1 שעה. עוגה מגניב במחבת על מתלה 5 דקות, ולאחר מכן להסיר בצד של מחבת ועוגה מגניב על מתלה.