קליה היא אפיה בתנור בחום גבוה, אך לא במצב "גריל" כמו צלייה. קליה מדגישה את הטעמים הטבעיים של המזון, עם שכבה פריכה בחוץ והמון עסיסיות בפנים. זוהי אחת הדרכים הקלות ביותר לבשל כל דבר, וחלק מהמתכונים אפילו מאפשרים להכין ארוחה שלמה בבת אחת - למשל, כרעי עוף, תפוחי אדמה וכרוב מתבשלים כולם יחד באותה תבנית, מוסיפים האחד לשני טעמים ומעשירים את התיבול. קליה היא בדרך כלל דרך בריאה יותר להכנת מזון, שכן בניגוד לטיגון, אין צורך בכמויות גדולות של שמן. אם אתם מבשלים נתח בשר גדול, צלעות כבש, כתף בקר או עוף שלם, קליה היא שיטה מצוינת להבטיח שהבשר יתבשל באופן אחיד ויישאר רך. אפשר אפילו לקלות קינוח.