שליקה היא דרך מצוינת לבישול המפחיתה שומן, משפרת את הטעם ומונעת ממאכלים עדינים להפוך לקשים. בשיטת בישול פשוטה זו אפשר להכין ביצים, בשר, עופות, דגים ואפילו פירות.
ישנם שני סוגי שליקה עיקריים: שליקה רדודה ושליקה עמוקה. בשליקה רדודה, מכסים רק כשליש מהפריט המבושל בנוזל וסוגרים במכסה. שיטה זו מתאימה למנות קטנות של פילה דג וחזה עוף.
בשליקה עמוקה, המזון טבול לחלוטין בנוזל מתובל היטב, ללא הרתחה. בשיטה משתמשים כדי לבשל ביצים, פירות ואפילו עופות שלמים.