בצל ירוק ואספרגוס בגריל עם רומסקו
בצל ירוק בגריל ואספרגוס עם רומסקו (Calçots y Esparragos con Romesco) נטול גלוטן,, 30 כולו, וטבעוני מנה צדדית. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 46 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 2g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. יום העצמאות יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו אספרגוס, פלפל, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: בצל ירוק בגריל עם רומסקו , פרוסות תפוחי אדמה מרוסקות בגריל, בצל ירוק ורוטב רומסקו , ו אספרגוס וסלק עם מיונז רומסקו .
הוראות
לקצץ שורש מסתיים של בצל, שמירה על ראשי הנורה ללא פגע; להשליך שורשים. לקצץ צמרות כך כ 4 אינץ ' של החלק הירוק העליון להישאר.
מבשלים בצל במים רותחים 2 דקות או עד רך.
לנקז ולשטוף עם מים קרים; לנקז היטב, יבש לטפוח.
מבשלים אספרגוס במים רותחים במשך 4 דקות או עד פריך במכרז.
לנקז ולשטוף עם מים קרים; לנקז היטב, יבש לטפוח.
מחממים מחבת גריל על חום בינוני-גבוה.
טפטוף 1/2 כפית שמן על בצל, משליך למעיל. מסדרים בצל בשכבה זוגית במחבת, וגריל במשך 30 שניות בכל צד או עד סימני גריל להראות.
טפטוף שנותר 1 כפית שמן על אספרגוס; לזרוק מעיל. מסדרים אספרגוס בשכבה זוגית במחבת, ומבשלים 1 דקה בכל צד או עד סימני גריל להראות.
מפזרים ירקות באופן שווה עם מלח ופלפל. לחלק באופן שווה בין כל 4 צלחות; העליון כל מנה עם כ 1 1/2 כפיות רוטב.