גלידת מנטה תות
יום האם יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו תותים, סוכר, חצי-חצי, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: גלידת תות Paleo, גלידת עוגת גבינה בטעם תות, ו עוגיות תות וגלידת שמנת.
הוראות
מערבבים חצי וחצי וחלב בסיר כבד; מביאים לרתיחה.
שלב 1/2 כוס סוכר וחלמונים ביצה; הכה עם מערבל במהירות גבוהה עד עבה וחיוור. בהדרגה להוסיף חצי תערובת חלב חם תערובת חלמון, ערבוב כל הזמן עם מקצף. החזר תערובת חלב למחבת. להפחית את החום בינוני-נמוך, ומבשלים 2 דקות או עד רשם מדחום 160, ערבוב כל הזמן.
מניחים מחבת בקערה גדולה מלאה בקרח. תערובת חלב מגניב לחלוטין, ערבוב מדי פעם.
שלב הנותרים 1 כוס סוכר ו 1/2 כוס מים צלחת מיקרוגל בטוח; מיקרוגל ב 2 1/2 דקות או עד הסוכר מתמוסס.
מוסיפים מנטה לסירופ חם; תלול במשך 5 דקות.
יוצקים סירופ על פירות יער; לתת לעמוד במשך 20 דקות.
מוסיפים פירות יער וסירופ לתערובת חלב; מערבבים היטב. כיסוי וצינה, ערבוב מדי פעם.
יוצקים תערובת לתוך פחית המקפיא של מקפיא גלידה, להקפיא על פי הוראות היצרן. כפית את הגלידה לתוך מיכל בטוח במקפיא; לכסות להקפיא במשך 1 שעה או עד המשרד.