גרבלקס הנורבגית
כמה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית. אם יש לכם שמיר, פלפל, פלפל טחון גסוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב חומץ יין לבן אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת קטיפה אדומה כקינוח. מתכונים דומים: Norwegian Gravlax, מתכון גרבלקס נורבגי, ו Gravlax.
הוראות
עבור סלמון: פילה סלמון לקצץ. לגרד את העור היטב ולהסיר את כל העצמות (אם בכלל). מערבבים מלח, סוכר ופלפל.
מוסיפים מלח לחלמונים ומערבבים עד שהוא מגיע לעקביות עבה. לאט לשפוך את השמן תוך לטאטא במהירות עד הרוטב הוא עקביות דומה מיונז.מערבבים סוכר, חומץ, פלפל וחרדל לתוך הרוטב. רק לפני השימוש להוסיף את שמיר. הרוטב ישמור במקרר עד 1 שבוע.
חותכים את הסלמון לפרוסות דקות ומגישים עם רוטב, תפוחי אדמה מבושלים או לחם וסלט.
יין מומלץ: שרדונה, פינו נואר, סוביניון בלאן
שרדונה, פינו נואר וסוביניון בלאן הם הבחירה הראשונה שלי לסלמון. כדי להחליט על לבן או אדום, אתה צריך לשקול תיבול ורטבים שלך. שרדונה הוא חבר נהדר של חמאה, מנות שמנת, בעוד סוביניון בלאן יכול להשלים עשב או מנות מרוכז הדרים. בעל גוף בהיר, אדום טאנין נמוך כגון פינו נואר הולך נהדר עם סלמון צלוי או בגריל. שרדונה Tenuta di Nozzole Le Bruniche עם 4.2 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 12 דולר לבקבוק.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardone]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardone
Nozzole Le Bruniche הוא ביטוי אלגנטי וייחודי של מגוון שרדונה, עם זר נקי, ריחני של פירות לבנים וטרופיים לקזז על ידי ניואנסים קלים של טוסט. על החיך, זה מראה איזון מעולה של בשלות פירות מודגש על ידי חומציות טרייה ומבנה של גוף בינוני, עם רושם כולל של מורכבות עדינה. אלה חוזרים על עצמם בגימור הנקי והמתמשך, המסתיים בנימה עדינה וטעימה.