גרטן דאופינואז (תפוחי אדמה מסולפים)
חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 7 גר' של חלבון, 11 גרם של שומן, וסך הכל 221 קלוריות. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. גשו לסופר וקנו תפוחי אדמה מזהב יוקון, פלפל, אגוז מוסקט ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זה יהיה להיט בחג הפסחא שלך. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 25 שעות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. החלטנו את המתכון הזה ראוי לציון spoonacular של 47%. מתכונים דומים: תפוחי אדמה מסולסלים מוקרמים, תפוחי אדמה מסולסלים מוקרמים, ו Gratin Dauphinois (תפוחי אדמה מסולסלים עם גבינה).
הוראות
מחממים תנור ל 177° עם מתלה בשליש העליון של התנור.
לקלף תפוחי אדמה לחתוך דק לפרוסות עבות 1/8 אינץ', באמצעות מבצעה אם תרצה בכך.
השליכו חלק ירוק כהה של כרישה וחצי לבן וירוק בהיר חלק לאור לאורך. יש לשטוף שכבות מתחת למים זורמים כדי להסיר כל לכלוך וחצץ להתייבש. פרוסה דקה לרוחב.
מערבבים יחד פלפל לבן ואגוז מוסקט עם 1 3/4 כפיות מלח בקערה קטנה.ממיסים חמאה בסיר כבד קטן על אש בינונית נמוכה ומבשלים כרישה ושום, ערבוב לעתים קרובות, עד מתרכך, 3 עד 5 דקות.
מורחים כרישה ותערובת חמאה באופן שווה בתחתית תבנית האפייה. מסדרים רבע תפוחי אדמה בשכבה חופפת מעט מעל כרישה, ואז לשפוך 1/2 כוס חלב על תפוחי אדמה, ומפזרים קלות עם 1/2 תערובת מלח כפית.
שכבה תפוחי אדמה עם תערובת חלב ומלח שלוש פעמים נוספות באותו אופן.
מניחים צלחת על תבנית אפייה רדודה ומכסים בנייר כסף.
אופים עד תפוחי אדמה הם כמעט במכרז, על 1 שעה.
הסר רדיד ויוצקים קרם על תפוחי אדמה. המשך לאפות, חשוף, עד הקרם נספג על ידי תפוחי אדמה העליון הוא זהב כתמים, 30 עד 40 דקות.