ג'ין-ומיץ תפוזים-צמות
ג'ין-And-Orange-מיץ-Braised Endives נטול גלוטן,, ראשוני וצמחוני ומספק כ 10 מנות. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 164 קלוריות, 1 גר' של חלבון, ו 10 גרם שומן. הכנת המנה לוקחת כ 40 דקות. גשו לסופר וקנו דבש, בצל ירוק, מיץ תפוזים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: ג'ין-ומיץ תפוזים-צמות, ברווז וייטנאמי מטוגן במיץ תפוזים מתובל, ו שעועית ירוקה וצנוניות מטוגנות במיץ תפוזים.
הוראות
בכל אחד 2 מחבתות גדולות, חום 1/2 כפות של שמן זית כתית.
מוסיפים את החצאים endive, לחתוך צדדים למטה, ומבשלים על חום מתון עד משחימים בעושר, על 5 דקות. יוצקים לאט 1/4 כוס ג ' ין לתוך כל מחבת ומבשלים עד שהוא מופחת בחצי. הפוך את endives מעל, מתבלים במלח ופלפל שחור טחון טרי ולהוסיף 1/2 כוס מיץ התפוזים לכל מחבת. מכסים ומבשלים על אש נמוכה, פונה פעם אחת, עד endives הם מכרז, על 15 דקות.
להעביר את endives מטוגנת למגש חם, לחתוך את הצדדים.
יוצקים את הנוזל מאחד המחבתות לתוך השני.
מוסיפים את החמאה והדבש ומרתיחים על חום גבוה עד סירופי, כ 4 דקות. מתבלים במלח ופלפל טחון טרי.
יוצקים את הרוטב על endives ומקשטים עם בצל ירוק פרוס זרעי דלעת קלוי.
טפטוף את endives עם חומץ בלסמי לשרת.