דובדבן מתוק קלפוטיס
לכו לחנות ותביאו מלח, תמצית ונילן, ביצים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות עם כפית ציון של 24% המנה הזאת די גרועה. מתכונים דומים: Cherry Clafoutis, Cherry Clafoutis, ו Cherry Clafoutis.
הוראות
בקערה, לזרוק את הדובדבנים עם 3 כפות של סוכר מגורען ואת גרידת לימון.
מורחים את הדובדבנים על תבנית אפייה להקפיא במשך 1 1/2 שעות.
בינתיים, בקערה אחרת, לטאטא את קמח 1/2 כוס ומלח.
להקציף בביצים. בסיר קטן, מחממים 1/2 כוס חלב עם 3 כפות של החמאה עד שהחמאה נמסה.
לטאטא את החלב החם לתערובת הקמח רק עד חלקה.
לטאטא את הנותרים 1 1/2 כוסות חלב.
מוסיף את הקוניאק ווניל, לכסות ולתת לנוח בטמפרטורת החדר לפחות 1 שעה.
חמאה 9 1/2 אינץ צלחת עמוקה צלחת עוגה ואבק עם קמח.
מורחים את הדובדבנים בשכבה אחת בצלחת העוגה, ומוסיפים כל סוכר מגיליון האפייה לדובדבנים.
לטאטא את הבלילה שוב ושופכים אותו על הדובדבנים.
אופים את clafoutis ממש מעל מרכז התנור במשך 20 דקות, או עד העליון הוא רק להגדיר וזהב. למעלה עם הנותרים 1 כף סוכר מגורען 1 כף חמאה.
אופים במשך 10 עד 15 דקות יותר, או עד סכין מוכנס במרכז יוצא נקי.
העברה למתלה כדי מגניב. אבק עם סוכר של ממתקים, לחתוך טריזים ומגישים.