קושימומחה
מוכן ב6 שעות, 45 דק.
מנות6
ציון בריאות6
מגזין

הפרוזן יוגורט הקל ביותר עם מערבולת אוכמניות

הפרוזן יוגורט הקל ביותר עם מערבולת אוכמניות
הפרוזן יוגורט הקל ביותר עם מערבולת אוכמניות נטול גלוטן, וצמחוני קינוח. מנה אחת מכילה 253 קלוריות, 9 גרם של חלבון ו1 גרם של שומן. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לכי לחנות וקחי שעועית וניל, סוכר מגורען, יוגורט יווני עם חלב מלא ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 6 שעות ו-45 דקות. מתכונים דומים: גלידת יוגורט מערבולת אוכמניות, פרוזן יוגורט מערבולת תות, ו עוגת יוגורט קפוא מערבולת פטל.

הוראות

1
מניחים את האוכמניות, תרמיל וניל, ו 1/2 כוס הסוכר בסיר בינוני על חום בינוני-נמוך. מבשלים, ערבוב מדי פעם, עד הסוכר מתמוסס ואת פירות יער להתחיל להפריש המיצים שלהם, על 7 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מים נוספיםמים נוספים
חלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדרחלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדר
פיסטוקים קלויים ומלוחים קצוציםפיסטוקים קלויים ומלוחים קצוצים
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
2
הסר את המחבת מהחום, ואז לרסק את פירות יער בעדינות עם מחית תפוחי אדמה, שמירה על חלק מהם ללא פגע.
מרכיבים שתצטרך
פיסטוקים קלויים ומלוחים קצוציםפיסטוקים קלויים ומלוחים קצוצים
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
מרסק תפוחי אדמהמרסק תפוחי אדמה
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
3
מעבירים את התערובת לקערה בינונית חסינת חום, כיסוי, ומניחים במקרר עד מקורר לחלוטין, כ 2 שעות.בינתיים, לטאטא את זרעי וניל שמורות, הנותרים 3/4 כוס סוכר, ושני יוגורטים יחד בקערה בינונית. מכסים ומקררים עד תערובת ברי מוכן.
מרכיבים שתצטרך
בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכךבצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
פיסטוקים קלויים ומלוחים קצוציםפיסטוקים קלויים ומלוחים קצוצים
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
4
הסר ולהשליך את תרמיל וניל מתערובת ברי. מסננים את התערובת דרך מסננת בסדר רשת להגדיר מעל קערה בינונית. להזמין את המיצים לשימוש אחר (או לטפטף על פרוזן יוגורט בעת ההגשה). הניחו בצד את הגרגרים המתוחים.להקפיא את תערובת היוגורט במכונת גלידה על פי הוראות היצרן.בעוד היוגורט הוא עדיין בבסיס הקפוא של מכונת הגלידה, לקפל את פירות יער מתוחים עם מרית גומי, להיזהר לא overmix.
מרכיבים שתצטרך
אפרסקים פרוסים קפואים לא ממותקים, מופשריםאפרסקים פרוסים קפואים לא ממותקים, מופשרים
חלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדרחלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדר
גלידה נפוליטנית (קרטון חסום)גלידה נפוליטנית (קרטון חסום)
פיסטוקים קלויים ומלוחים קצוציםפיסטוקים קלויים ומלוחים קצוצים
2 פחיות (15-1/4 אונקיות כל אחת) אגסים פרוסים, מסוננות היטב2 פחיות (15-1/4 אונקיות כל אחת) אגסים פרוסים, מסוננות היטב
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
ציוד שתשתמש בו
מכונת גלידהמכונת גלידה
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
5
מגישים מיד יוגורט רך, או להעביר מיכל אטום להקפיא עד מוצק. (אפשר לפרוזן יוגורט לשבת בטמפרטורת החדר במשך 15 דקות לפני ההגשה אם קפוא מוצק.) כף לתוך מנה קטנה העליון עם אוכמניות טריות ומיצי אוכמניות שמורות, אם תרצה בכך.
מרכיבים שתצטרך
אפרסקים פרוסים קפואים לא ממותקים, מופשריםאפרסקים פרוסים קפואים לא ממותקים, מופשרים
מים נוספיםמים נוספים
2 פחיות (15-1/4 אונקיות כל אחת) אגסים פרוסים, מסוננות היטב2 פחיות (15-1/4 אונקיות כל אחת) אגסים פרוסים, מסוננות היטב