חזה בקר מבושל ביין אדום עם רוטב חזרת ודיסקיות מעופפות של דודה רבקה
חזה בקר מבושל ביין אדום עם רוטב חזרת ודיסקיות מעופפות של דודה רבקה היא מנה עיקרית ללא מוצרי חלב . מתכון זה מספיק ל-8 מנות. מנה אחת מכילה 911 קלוריות , 58 גרם חלבון ו -48 גרם שומן . תמורת 5.21 דולר למנה , מתכון זה מכסה 36% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. זה יהיה להיט באירוע חנוכה שלכם. מתכון זה אופייני למטבח היהודי. לכו לחנות וקנו ציר עוף, חזרת, קמח מצה ועוד מספר מצרכים להכנה עוד היום. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כ -6 שעות ו-25 דקות . 4 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכוונים אותו שוב. הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון ספונקולרי של 73% , וזה ציון מוצק. חזה בקר מבושל ביין אדום , בקר מבושל ביין אדום , ובקר מבושל בבירה ברוטב דינג דאנג גוד דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
1
להכנת הבריסקט: חממו את התנור מראש ל-325 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
2
ממלאים סיר קטן במים, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
ציוד שתשתמש בו
2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת
3
מוסיפים את השום, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים במהירות עד לריכוך קל, כדקה. בעזרת כף מחוררת מעבירים את השום לקערה עם מי קרח. קולפים כשהוא קר מספיק כדי לטפל בו.
ערבבו את הקמח, המלח והפלפל בצלחת גדולה ורדודה או מגש גדול.
מרכיבים שתצטרך
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
(או או רגיל)
5
מוסיפים את חזה הבקר ומעבירים אותו לציפוי מכל הצדדים. מנערים את העודפים.
מרכיבים שתצטרך
סוכר אדום גס
6
מחממים את השמן בסיר גדול עם מכסה או בתנור הולנדי על אש בינונית-גבוהה עד שכמעט מעלה עשן.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
7
מוסיפים את הבשר ומבשלים, תוך כדי הפיכה תכופה, עד להשחמה טובה, כ-6 עד 8 דקות מכל צד.
8
מעבירים לצלחת או מגש ושופכים את כל השומן מלבד 2 כפות. מוסיפים את הבצל והשום הקלוף. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים, תוך ערבוב תכוף, עד להזהבה, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשה
9
יוצקים את היין ומערבבים כדי לאסוף שאריות שחומות בתחתית הקדירה. מוסיפים את רסק העגבניות ומוסיפים את עלי הדפנה והטימין. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מבשלים במהירות, תוך ערבוב תכוף, עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
גב שומן חזיר
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
10
יוצקים פנימה את הציר ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את חזה הבקר. מכסים היטב בנייר כסף, לאחר מכן מכסים את הסיר במכסה.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
גב שומן חזיר
11
מעבירים לשליש התחתון של התנור ואפים עד שניתן לנעוץ מזלג בקלות, 3 עד 4 שעות.
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולד
12
להכנת רוטב חזרת: ערבבו את חזרת, חומץ, מיונז, עירית ומיץ לימון בקערה קטנה. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה ותבלו במלח ופלפל. אמורה להיות לכם בערך כוס אחת. שמרו בקירור עד להגשה.
להכנת הדיסקיות: טורפים יחד את ציר הבצק, הביצים והמרגרינה בקערה קטנה. מוסיפים את המלח וקמח המצות עד לקבלת בצק רך. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לצינון מלא, כשעה. מרתיחים סיר גדול של מים מומלחים על אש גבוהה. מעבדים כף אחת של בצק בכל פעם, בעזרת ידיים רטובות, יוצרים מהבצק דיסקיות ברוחב של כ-3.5 ס"מ ועובי של כ-1.5 ס"מ. אמורות להיות לכם כ-18 דיסקיות. מניחים אותן למים הרותחים ומנמיכים את האש לבינונית-נמוכה. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהדיסקיות תפוחות ומבושלות לחלוטין, 30 עד 35 דקות.