חזה הודו מלוח עם תבלין ספרדי ורוטב תפוזים חמוץ יכול להיות בדיוק המתכון ללא גלוטן שחיפשתם. בבמנה עיקרית זו יש 456 קלוריות , 25 גרם חלבון ו -24 גרם שומן למנה. מתאים ל-8 ומחירו 2 מנות.3$ למנה. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. גשו לסופר וקנו חזה הודו, תפוזים, בצל ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. מתכון זה אהוב על 17 אוכלי אוכל וטבחים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח כשעתיים ו-5 דקות . בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 52% . משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם חזה הודו במלח עם רוטב תבלינים ספרדי ורוטב תפוזים חמוץ , חזה הודו סו-ויד עם חזה הודו עם תבלין מרווה , וחזההודו סו-ויד עם תבלין מרווה .
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
מניחים מים בקערה גדולה או בכלי פלסטיק.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
ציוד שתשתמש בו
פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)
3
טורפים פנימה מלח וסוכר ומניחים ל-5 דקות להתמוסס.
מרכיבים שתצטרך
מיץ לימון, אופציונלי
(או או רגיל)
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
4
מוסיפים את חזה ההודו, מכסים ומניחים למקרר למשך 45 דקות.
מרכיבים שתצטרך
חצי חזה הודו בעור
5
מחממים גריל לבינוני-גבוה.
ציוד שתשתמש בו
פתיתי ירקות
6
מוציאים את הודו מתמיסת המלח, שוטפים היטב במים קרים ומייבשים בעזרת נייר סופג. שפשפו את צד העור של ההודו בשפשוף. בעזרת מלקחיים טובלים נייר סופג בשמן ומשמנים את הסורגים של הגריל.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
רצועת קליפת לימון
8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
פתיתי ירקות
4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת
7
מניחים את תרנגול ההודו על הגריל, משפשפים את הצד כלפי מטה וצולים עד שהוא חרוך מעט ונוצר קרום, כ-4 עד 5 דקות. מנמיכים את חום הגריל לבינוני, הופכים את תרנגול ההודו וממשיכים בבישול, עם מכסה סגור למשך 30 עד 40 דקות או עד שמדחום קריאה מיידית המוכנס למרכז השד רושם 155 מעלות F (הטמפרטורה תמשיך לעלות לעלות מהאש).
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
פתיתי ירקות
8
מסירים מהאש, אוהלים בצורה רופפת בנייר כסף ונותנים לנוח 10 דקות לפני החיתוך. פורסים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'.
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
9
בזמן שהתרנגול הודו נח, מברישים את הצד החתוך של התפוזים בשמן ומניחים את הצד החתוך כלפי מטה על הגריל וצולים עד שנחרכים מעט. מצקת רוטב תפוזים חמצמץ על מגש ומעליו את פרוסות ההודו.
מרכיבים שתצטרך
הודו פרוס
3 מקלות בייגלה
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1-1/4 כוסות יין לבן או ציר עוף
8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
פתיתי ירקות
מצקת
10
מקשטים בתפוזים צלויים ועלי פטרוזיליה.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס שומן חזיר
3 מקלות בייגלה
11
6 כפות פפריקה ספרדית
מרכיבים שתצטרך
נוזל-אונקיות מים טריים
12
2 כפות זרעי כמון, טחונים
מרכיבים שתצטרך
3 תפוחי אדמה רדומים, חתוכים לחתיכות בגודל 1 אינץ'
13
1 כף זרעי חרדל, טחונים
מרכיבים שתצטרך
לתיבול בשר
14
4 כפיות זרעי שומר, טחונים
מרכיבים שתצטרך
פירורי לחם, כמה חופנים
15
4 כפיות פלפל שחור גרוס גס
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור טחון גס
16
2 כפיות מלח כשר
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
17
טורפים יחד בקערה.
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)
1
מחממים את השמן בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה על משטחי הגריל.
מרכיבים שתצטרך
8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
חטיפים כל אחד) שוקולד מריר 70% קקאו, קצוץ
פתיתי ירקות
2
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות קמח טריות, להגשה
3
מוסיפים את השום ומבשלים במשך דקה.
מרכיבים שתצטרך
בצל צהוב, קצוץ קטן, בערך רבע כוס
4
מוסיפים את מיץ התפוזים, הגרידה ומיץ הליים ומבשלים עד שהתערובת מצטמצמת לכ-1/2 כוס. מערבבים פנימה את הדבש.
מרכיבים שתצטרך
אבקת ג'לטין חמוציות
אבוקדו האס מעוך קלות
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
5
מוסיפים את ציר העוף ומבשלים עד שהוא מצטמצם לעקביות רוטב, בערך 2 כוסות.
מרכיבים שתצטרך
(הוציאו כבד וצוואר)
1-1/4 כוסות יין לבן או ציר עוף
6
מסננים את הרוטב לקערה, טורפים פנימה את החמאה ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים פנימה את הטימין והפטרוזיליה ומגישים חם.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים
1/4 כוס שומן חזיר
1/3 פאונד פרוס דק (אך לא מגולח) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
1-1/4 כוסות יין לבן או ציר עוף
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)