טירמיסו פטל
טירמיסו פטל לוקח בערך 5 שעות מתחילתו ועד סופו. תמורת 1.52 דולר למנה , תקבלו קינוח ל-8 מנות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -7 גרם חלבון , 41 גרם שומן , ובסך הכל 500 קלוריות . המתכון מוגש לכם על ידי Foodnetwork. הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-915 יגידו שהוא מושלם. לכו לחנות וקנו סוכר, תמצית וניל, יין מרסלה ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. זהו מתכון זול למדי לחובבי אוכל ים תיכוני. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון טוב של 43% . מתכונים דומים: קאפקייקס פטל עם ציפוי פטל , פודינג לחם טירמיסו וטירמיסו של 5 דקות .
הוראות
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
בסיר, הביאו מעט מים לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את האש לרתיחה עד לרתיחה עדינה. מצאו קערת ערבוב עמידה בחום שתתאים לחלק העליון של הסיר, אך לא תשקע אותה עד הסוף. (סיר כפול עשה זאת בעצמך!)
שים את חלמוני הביצים בקערת הערבוב.
מוסיפים 1/4 כוס סוכר ומקציפים עד שהחלמונים מתחילים להזהיב.
מניחים את קערת הערבוב על הסיר עם המים הרותחים. מוסיפים בהדרגה חצי כוס מיין מרסלה ומקציפים היטב. מבשלים מעל המים הרותחים, ומגרדים את הקערה בעזרת מרית גומי. מבשלים עד להסמכה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד להתקררות.
מניחים את גבינת המסקרפונה בקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. בקערה נוספת, מערבבים את שמנת המתוקה ו-4 כפות הסוכר הנותרות ומקציפים עד לקבלת תערובת יציבה. לקערת הקצפת, מוסיפים את גבינת המסקרפונה הרכה ואת תערובת החלמונים הקרה. מקפלים את התערובת בעדינות. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה עד שעתיים.
הוסיפו את רבע כוס המרסלה והווניל הנותרים לאספרסו. סדרו את עוגיות הגבינה בשכבה אחת בתבנית בגודל 23 על 33 ס"מ. הניחו כמות קטנה מתערובת האספרסו על כל עוגייה (שמרו על פחות מכף אחת לעוגייה והכל יהיה בסדר). הניחו שליש מתערובת המסקרפונה הקרה מעל ומרחו אותה לשכבה. פזרו פטל וגרדנו מעל שכבה דקה של שוקולד חצי מתוק. חזרו על התהליך פעמיים נוספות.
כסו וקיררו לכמה שעות לפני ההגשה. זה מאפשר לחות רבה יותר לרכך את העוגיות ולכל התערובת להתמזג יחד.
להגשה, יש לחלק מנות לצלחות אישיות עם כפית.
הערת הטבח: טירמיסו לא מחזיק מעמד מעבר ל-24 עד 36 שעות, מכיוון שבסופו של דבר הכל מתחיל להתפרק ולהפוך למרקי.