לחם שום וגבינה שוויצרית
לחם שום וגבינה שוויצרית הוא מתכון צמחוני המבוסס על אובו ומעט חלבון. מנה אחת מכילה 387 קלוריות , 15 גרם חלבון ו -14 גרם שומן . תמורת 61 סנט למנה , מתכון זה מכסה 18% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-10 מנות. מתכון זה מטעם Taste of Home דורש מלח, 6 שיני שום, חלמון ביצה ומים. אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח כ -55 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שמתכון זה ראוי לציון של 53% . ציון זה מוצק. נסו את הפאניני חזיר ושוויצרי עם פטריות וקייל , כריך חזיר צלוי וקיש עם מנגולד ופטריות (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה, ערבבו כוס אחת של קמח רב תכליתי, כוס אחת של קמח חיטה מלאה, פתיתי תפוחי אדמה, שמרים ומלח.
מוסיפים חלב וחמאה; מקציפים במשך 2 דקות.
מוסיפים ביצים ושום; טורפים במשך 2 דקות. מוסיפים את קמח החיטה המלא שנותר ואת כמות מספקת של קמח רב תכליתי כדי ליצור בצק רך. מעבירים על משטח מקומח; לושים במשך 4 דקות.
מפזרים גבינה; לושים עוד 2 דקות או עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מניחים בקערה משומנת, הופכים פעם אחת כדי לשמן את החלק העליון. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה. מניחים אגרוף בצק. מחלקים לשניים; יוצרים כל חצי לכדור.
מניחים על תבנית אפייה משומנת; משטחים לקוטר של 18 ס"מ. בעזרת סכין חדה, חורצים שלושה חתכים מקבילים בעומק של כ-1.5 ס"מ בחלק העליון של כל כיכר. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כ-30 דקות. טורפים חלמון ביצה ומים; מורחים על הכיכרות.
אפו ב-190 מעלות צלזיוס במשך 30-35 דקות או עד להזהבה. קררו על רשת צינון.