לחם שיפון חמוץ פולני
לחם שיפון חמוץ פולני הוא צמחוני ומספק כ 3 מנות. מנה אחת מכילה 1755 קלוריות, 60 גרם חלבון ו 11 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %42 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. . זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לך מלח, קמח שיפון, קמח לחם, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: לחם שיפון חמוץ פולני, לחם שיפון דניname, ו דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød).
הוראות
בלילה לפני ביצוע הלחם, בקערת ערבוב בגודל בינוני, להמיס חבילה אחת של שמרים והסוכר ב 2 כוסות מים.
בואו לעמוד עד שמנת, על 10 דקות. מערבבים בקמח השיפון עד שהתערובת חלקה. כסה ותן לעמוד בן לילה.
למחרת, לפזר את החבילה הנותרת של שמרים בחמאה.
מוסיפים את תערובת הקמח השיפון, את סודה לשתייה, את המלח, 4 כוסות קמח הלחם ומערבבים לשלב.
מוסיפים את 4 הכוסות הנותרות של קמח לחם, 1/2 כוס בכל פעם, תוך ערבוב גם לאחר כל תוספת (ייתכן שלא תצטרך להוסיף את כל הקמח). כאשר הבצק הפך למסה חלקה וקוהרנטית, להפוך אותו על משטח מקומח קלות ללוש עד חלקה וגמישה, כ 8 דקות.
מפזרים את זרעי קימל על הבצק ולשים אותם עד שהם מופצים באופן שווה לאורך הבצק.
מניחים את הבצק בקערה ולהפוך מעיל עם השמן. מכסים במטלית לחה ולתת לעלות במקום חם במשך כשעה 1 או עד נפח הוכפל.
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
להפוך את הבצק על משטח מקומח קלות ולחלק לשלושה חלקים. טופס כל חתיכה לתוך כיכר ומקום 3 משומן קלות 9x5 מחבתות לחם אינץ'. לכסות ולתת לעלות עד כמעט הוכפל, על 1 שעה.
אופים ב 350 מעלות F (175 מעלות C) במשך כ 35 דקות או עד החלק התחתון של הלחם נשמע חלול כאשר טפח.