קושימומחה
מוכן ב1 ש, 15 דק.
מנות6
ציון בריאות22
מגזין

מחבת בייקון מק וגבינה

מחבת בייקון מק וגבינה
אם יש לכם פטרוזיליה שטוחה, גבינת צ'דר חדה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותה. זה הביא לך על ידי אוכלרשת. מתכון זה אופייני למטבח האמריקאי. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 1 שעה ו -15 דקות. עם כפית ציון 56%, המנה הזו מוצקה. מתכונים דומים: מחבת מק וגבינה עם בייקון ותפוחים, בייקון ופלפל ג'ק סקילט מק-אן-צ' יז, ו מק וגבינה אפויים במחבת עם תוספת בייגלה בייקון.

הוראות

1
הכינו את רוטב הבשמל, המתכון הבא, במחבת גדולה בגודל 12 אינץ ' הניתנת לתנור.
מרכיבים שתצטרך
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
עוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהםעוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהם
2
הביאו סיר מים מומלחים לרתיחה ובשלו את הפסטה עד להתקרבות לאל דנטה, אך לא מבושלת במלואה; מסננים. מחממים את התנור ל 400 מעלות צלזיוס.
מרכיבים שתצטרך
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
פטרוזיליה, קלופה וחתוכה לקוביות של 1/2 אינץ'פטרוזיליה, קלופה וחתוכה לקוביות של 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
עוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהםעוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהם
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
3
על אש נמוכה מערבבים את החרדל היבש ופלפל הקאיין לרוטב הבשמל. מוסיפים בהדרגה את הצ ' דר, הגרוייר ו -1 כוס גבינת הפרמזן, תוך ערבוב מתמיד עד שכל הגבינה נמסה לרוטב הבשמל.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
1 ג'לפנו טרי שלם1 ג'לפנו טרי שלם
אבקת חרדלאבקת חרדל
חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
GruyereGruyere
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
4
מוסיפים כוס חלב ושמנת נוספת. טועמים ומתאימים את התבלינים, במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
בצל צהוב, קלוף, מגוררבצל צהוב, קלוף, מגורר
10 עד 20 טיפות צבע מאכל אדום10 עד 20 טיפות צבע מאכל אדום
3/4 כוס ועוד 2 כפות חלב מאודה3/4 כוס ועוד 2 כפות חלב מאודה
5
במחבת גדולה אחרת מבשלים את הבייקון עד שהוא פריך וזהוב.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמה, חצוי לאורכו ופרוס דקתפוח אדמה, חצוי לאורכו ופרוס דק
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
6
מוציאים את הבייקון המבושל מהמחבת, ושומרים 3 כפות שומן בייקון מעובד.
מרכיבים שתצטרך
בייקון מבושלבייקון מבושל
1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
7
מוסיפים את הפסטה המבושלת לבשמל ומערבבים לציפוי אחיד ברוטב. בקערה קטנה שלבו את פירורי הלחם, הפטרוזיליה הקצוצה ושומן הבייקון השמור. מצפים את פירורי הלחם והפטרוזיליה הקצוצה בשומן בייקון ומפזרים את התערובת מעל החלק העליון של המקרוני.
מרכיבים שתצטרך
פרמז'ן-רג'יאנו מגורר טרי, ועוד לפי הטעםפרמז'ן-רג'יאנו מגורר טרי, ועוד לפי הטעם
פסטה מבושלתפסטה מבושלת
1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש
גבינת צ'דר ללא שומן מגוררתגבינת צ'דר ללא שומן מגוררת
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
דובדבנים מסוכרים נוספיםדובדבנים מסוכרים נוספים
8
מפזרים את החלק העליון עם 1/2 כוס גבינת פרמזן.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
9
אופים עד שהחלק העליון משחים והרוטב מבעבע, 20 עד 25 דקות. למעלה עם בייקון מבושל מתפורר.
מרכיבים שתצטרך
בייקון מבושלבייקון מבושל
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
עוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהםעוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהם
10
בואו לשבת 5 דקות לפני ההגשה.
1
ממיסים את החמאה בסיר עם תחתית כבדה או במחבת בטוחה לתנור.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצל קצוץ1 כוס בצל קצוץ
ציוד שתשתמש בו
450 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ450 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
עוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהםעוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהם
2
מקציפים פנימה את הקמח ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהדבק מתבשל ומבעבע מעט, הימנעו מהשחמה, כ -2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
סוכריות מצילות חייםסוכריות מצילות חיים
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
3
מוסיפים את החלב החם, ממשיכים לערבב כשהרוטב מסמיך. מביאים את הרוטב לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
3/4 כוס ועוד 2 כפות חלב מאודה3/4 כוס ועוד 2 כפות חלב מאודה
4
מוסיפים את אגוז המוסקט, המלח והפלפל, לפי הטעם. מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב 2 עד 3 דקות נוספות.
מרכיבים שתצטרך
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
5
מסירים מהאש.

מרכיבים

62 כפות חמאה מומסתבייקון, מבושל, שמור 1/4 כוס שומן בייקון מעובדבייקון, מבושל, שמור 1/4 כוס שומן בייקון מעובד1אוראו ממולאים כפוליםחרדל יבש, או לפי הטעםחרדל יבש, או לפי הטעם591 לב מפאלדי טרי אם אפשרקמחקמח2קרום: פירורי קרקר גרהםפטרוזיליה קצוצה עם עלים שטוחיםפטרוזיליה קצוצה עם עלים שטוחים0לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)פרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרגבינת גרוייר מגורדתגבינת גרוייר מגורדת591 לב מפאלדי טרי אם אפשרכוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)2371 לב מפאלדי טרי אם אפשר3/4 כוס ועוד 2 כפות חלב מאודה3/4 כוס ועוד 2 כפות חלב מאודה0לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)3551 לב מפאלדי טרי אם אפשרפירורי לחם panko (יפנית) פירורי לחם panko (יפנית)454פלפל האבנרופסטה יבשה (מומלץ: מקרוני מרפק, קונכיות, פנה, וכו').)פסטה יבשה (מומלץ: מקרוני מרפק, קונכיות, פנה, וכו').)6שרימפס וורידיםמלח ופלפל טחון טרי, לפי הטעםמלח ופלפל טחון טרי, לפי הטעם4731 לב מפאלדי טרי אם אפשרגבינת צ'דר מגורדתגבינת צ'דר מגורדת591 לב מפאלדי טרי אם אפשרחמאה ללא מלחחמאה ללא מלח7101 לב מפאלדי טרי אם אפשרחלב מלא חםחלב מלא חם2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרבתוספת 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררתבתוספת 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

יין מומלץ: Lambrusco, ריזלינג, Chenin Blanc

מקרוני וגבינה עובדים ממש טוב עם למברוסקו, ריזלינג ושנין בלאן. עם מק וגבינה עשירים וגבינים תרצו לנקות את החיך במשהו פריך וחומצי. אנו ממליצים על שנין בלאן, ריזלינג או למברוסקו יבש אם יש לך מצב רוח לאדום. קלטו צ ' יארלי למברוסקו די סורברה וקיה מודנה עם דירוג 4.3 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 16 דולר לבקבוק.
קלטו צ 'ירלי לאמברוסקו די סורברה וצ' יה מודנה
קלטו צ 'ירלי לאמברוסקו די סורברה וצ' יה מודנה
משיי על החיך, יין זה מציע חומציות טרייה ופירות קלים.זיווג נהדר עם פסטה כמו טורטליני, בשרים מבושלים והמנות האופייניות ביותר למטבח המודנה.