סטייק ובצל פורטוגזי
זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. זה יהיה להיט בחג היום ולנטין שלך. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כף של 95% וזה מרהיב. משתמשים שאהבו את המתכון הזה גם אהבו אפונה מטוגנת בסגנון פורטוגזי עם ביצים, סטייק בסגנון פורטוגזי, ו בצל מטוגן בלבן-בצל מזוגג.
הוראות
תנור חום 140c / 120c מאוורר / גז
מחממים חצי שמן בצלחת תבשיל רדודה. חום את הסטייקים היטב בכל צד, ולאחר מכן להסיר מהמחבת. להתיז את החומץ לתוך המחבת ולתת לו בועה וכמעט להתאדות.
מוסיפים את שאר שמן הזית והבצל, ומטגנים בעדינות על אש בינונית למשך 10-15 דקות עד שמתרככים ומתחילים לצבוע.
לאחר הבצל התרכך, מערבבים את השום ואת הפפריקה. מבשלים 1 דקות יותר, קצה ביין האדום ועגבניות קצוצות, ולאחר מכן מערבבים דרך עגבניות טהורות ועלי דפנה. העונה, פופ הסטייקים בחזרה למחבת, ואז לכסות ולמקם בתנור במשך 2 שעות, ערבוב באמצע הדרך והוספת התזה של מים במידת הצורך. מבשלים עד הבשר הוא רך מאוד. התבשיל יכול להיות מקורר ומקורר במשך 2 ימים ומחומם או קפוא עד 3 חודשים. כדי לשרת, לפזר עם כוסברה.
יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר
מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר הם בחירה מצוינת לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. הזוכה במדליית הזהב של אלברטינה, יין המילואים של מרלו לורילאי, עם דירוג של 5 מתוך 5 כוכבים, נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 25 דולר לבקבוק.
![אלברטינה מדליית זהב זוכה יין המילואים של מרלו לורילאי]()
אלברטינה מדליית זהב זוכה יין המילואים של מרלו לורילאי
טעמי פירות-פורוורד, עם טאנינים רכים וגמישים וסיום ארוך.