סלט פירות ים עם סלט כרוב ירוק
סלט פירות ים עם כרוב ירוק כרוב עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. איש המערות הזה, ללא גלוטן, חלב חינם, מתכון ראשוני מגיש 12 . חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 19 גרם חלבון 11 גרם של שומן, וסך הכל 228 קלוריות. יום העצמאות יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. אם יש לכם צדפות מנילה, כרוב ירוק, צדפות ים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אופייני למטבח הדרומי. מתכונים דומים: סלט פירות ים עם סלט כרוב ירוק, כרוב ירוק סלט כרוב, ו כרוב ירוק קלוי וסלט קוקוס.
הוראות
להקציף הראשון 8 מרכיבים בקערה להתמזג. רוטב העונה עם מלח ופלפל. (ניתן לעשות 1 יום קדימה; צמרמורת. להביא לטמפרטורת החדר לפני השימוש.)
מערבבים צדפות, מולים ויין בסיר רחב גדול. מכסים בחוזקה; מבשלים מעל חום גבוה עד צדפות ומולים פתוחים, כ 8 דקות (להשליך כל צדפות ומולים שאינם פתוחים). באמצעות כפית מחוררת, להעביר צדפות ומולים לקערה גדולה מאוד. מסננים בישול נוזלי לתוך קערה בינונית.
להקציף 1/3 כוס בישול נוזלי לתוך ההלבשה (מילואים הנותרים בישול נוזלי לשימוש אחר).
לבשל צדפות בסיר גדול של מים מלוחים רותחים עד אטום רק במרכז, על 3 דקות. באמצעות כף מחוררת, מוסיפים צדפות ומולים. להחזיר מים בסיר לרתיחה.
מוסיפים שרימפס ומבשלים רק עד אטום במרכז, על 3 דקות.
מעבירים לקערה עם רכיכות. (ניתן להכין 4 שעות קדימה בקירור.)
יוצקים רוטב על רכיכה וזורקים כדי להתמזג.
מסדרים סלט כרוב על מגש גדול מאוד. סלט תל במרכז ומגישים.