קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות49
מגזין

ספגטי עם פסטו שקדים פטרוזיליה

ספגטי עם פסטו שקדים פטרוזיליה
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון כף יוצא מן הכלל של 80%. מתכונים דומים: המרכיב הסודי (פטרוזיליה): ספגטי עם פסטו פטרוזיליה, ספגטי עם פסטו פטרוזיליה, ו ספגטי עם פסטו פטרוזיליה.

הוראות

1
במעבד מזון, מחית את השום והפטרוזיליה עם המלח. עם ריצת המכונה, מוסיפים את שמן הזית בזרם דק.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
2
מוסיפים את השקדים והדופק לקצוץ.
מרכיבים שתצטרך
קרוסטיני משופשף בשום, לא חובהקרוסטיני משופשף בשום, לא חובה
3
בסיר גדול של מים רותחים, מלוחים, לבשל את הספגטי עד שזה עתה נעשה, על 12 דקות. שמור 1/2 כוס מי הפסטה.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
עלי נענע טריים, פרוסים דק, לקישוטעלי נענע טריים, פרוסים דק, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
4
מסננים את הספגטי וזורקים עם 1/4 כוס של מי הפסטה השמורים, הפסטו והעגבניות. אם הרוטב נראה עבה מדי, להוסיף יותר של מי פסטה שמורות.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
עלי נענע טריים, פרוסים דק, לקישוטעלי נענע טריים, פרוסים דק, לקישוט
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
אפונה טרייה קליפה או אפונה אורגנית קפואה מופשרתאפונה טרייה קליפה או אפונה אורגנית קפואה מופשרת
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
5
וריאציות: ספגטי עם פסטו שקדים ופרמזן פטרוזיליה: מערבבים 1/4 כוס פרמזן מגוררת לתוך הפסטו פטרוזיליה לאחר חיתוך השקדים.
מרכיבים שתצטרך
עלי נענע טריים, פרוסים דק, לקישוטעלי נענע טריים, פרוסים דק, לקישוט
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
קרוסטיני משופשף בשום, לא חובהקרוסטיני משופשף בשום, לא חובה
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
אפונה טרייה קליפה או אפונה אורגנית קפואה מופשרתאפונה טרייה קליפה או אפונה אורגנית קפואה מופשרת
6
ספגטי עם פטרוזיליה אורן אגוז פסטו: השתמש 1/3 כוס צנוברים במקום השקדים עבור פסטו מסורתי יותר.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול
עלי נענע טריים, פרוסים דק, לקישוטעלי נענע טריים, פרוסים דק, לקישוט
קרוסטיני משופשף בשום, לא חובהקרוסטיני משופשף בשום, לא חובה
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
אפונה טרייה קליפה או אפונה אורגנית קפואה מופשרתאפונה טרייה קליפה או אפונה אורגנית קפואה מופשרת
7
מה זה פסטו?: פסטו מסורתי הוא רוטב לא מבושל מגנואה עשוי בזיליקום, שום, שמן זית, גבינה מגוררת, וצנוברים. לאחרונה פסטו, שפירושו פשוטו כמשמעו כתוש, משמש כמונח כללי לתיאור הרבה מחית עשב ואגוזים. אל תהסס להתנסות עם עשבי תיבול שונים, אגוזים, וגבינות מגורדות, תלוי מה אתה אוהב יכול לקבל בקלות.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול
4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלישבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
אפונה טרייה קליפה או אפונה אורגנית קפואה מופשרתאפונה טרייה קליפה או אפונה אורגנית קפואה מופשרת
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
8
המלצה ליין: עם הפטרוזיליה, שמן זית ושקדים, יין לבן פשוט ותוסס הוא הטוב ביותר. דוגמאות טובות הן pinot grigio מן Adige אלטו ו Vernaccia di San Gimignano מטוסקנה.
מרכיבים שתצטרך
שדי פסיון אם )שדי פסיון אם )
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
קרוסטיני משופשף בשום, לא חובהקרוסטיני משופשף בשום, לא חובה
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)