עוגת אפרסק ושזיף
עוגת אפרסק ושזיף היא ללא גלוטן, ללא חלב וצמחוני קינוח. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 2 גר' של חלבון, 1 גרם של שומן, וסך הכל 161 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 6 שעות. אם יש לכם אפרסקים, אופציונלית: סוכר turbinado, סוכר מגורען, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: עוגת אפרסק מיושנת, עוגת שזיף אפרסק, ו אפרסק ושזיף Crostada.
הוראות
התאם את מתלה התנור למיקום נמוך יותר וחמם מראש את התנור ל-425 ° F.
מניחים שזיפים ואפרסקים בקערה גדולה.
לטאטא יחד סוכר ועמילן בקערה קטנה כדי לשלב, ואז בעדינות לזרוק עם הפרי עד חתיכות מצופים באופן שווה. אפשר תערובת לשבת במשך חמש דקות, ולאחר מכן להוסיף פגז עוגה צונן. כיסוי עם קרום העליון. Crimp הצדדים, לחתוך כמה חריצים בחלק העליון, לקרר את העוגה במשך 15 עד 20 דקות.
להקציף יחד ביצה וקמצוץ של מלח. כאשר מוכן לאפות, להסיר עוגה מהתנור, מברשת עם ביצה לשטוף, ומפזרים סוכר turbinado.
מניחים עוגה בתנור ואופים במשך 20 דקות ב 218°, פונה באמצע. להפחית את החום עד350 ואופים עד מילוי בועות בכל רחבי בתוך הקרום הוא חום זהוב, 20 עד 30 דקות יותר. להיות מוכן בשורה התחתונה של התנור עם נייר אלומיניום כדי לתפוס כל מיצים לדלוף מן העוגה.
הסר מהתנור ומניח עוגה על מתלה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.