עוגת שוקולד-הדר עם תפוזים מסוכרים
מנה אחת מכילה 359 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 17 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 16 מנות. מתכון זה מהמתכונים שלי יש 134 אוהדים. הכנת המנה לוקחת כ 6 שעות ו-40 דקות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. גשו לסופר וקנו תמצית ונילן, קמח, ביצים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו עוגת שמן זית עם תפוזי דם מסוכרים ופיסטוקים קלויים, עוגת זנגביל טרי עם זיגוג הדר מסוכר, ו עוגת שוקולד קלמנטינה עם פרוסות הדר מסוכרות (מתכונים דומים).
הוראות
גריז וקמח 2 (9 אינץ') מחבתות עגולות. תחתיות של מחבתות עם נייר קלף. גריז קל נייר קלף.
ממיסים שוקולד בקערה בטוחה למיקרוגל ב 1 1/2 דקות או עד חלקה, ערבוב במרווחים של 30 שניות.
לנצח חמאה וסוכרים במהירות בינונית עם מערבל לעמוד חשמלי כבד חובה עד מעורבב היטב (כ 3 דקות).
מוסיפים ביצים, 1 בכל פעם, מכים רק עד מעורבב לאחר כל תוספת.
מוסיף שוקולד נמס, פועם רק עד מעורבב.
מנפים יחד קמח, סודה לשתייה ומלח. בהדרגה להוסיף תערובת שוקולד לסירוגין עם שמנת חמוצה, מתחיל ומסתיים בתערובת קמח. לנצח במהירות נמוכה רק עד מעורבב לאחר כל תוספת. (
מערבבים וניל לתוך קפה חם. בהדרגה להוסיף תערובת קפה לבלילה בזרם איטי, יציב, מכה במהירות נמוכה רק עד מעורבב.
יוצקים את הבלילה לתוך מחבתות מוכנות.
אופים ב 350 במשך 38 עד 42 דקות או עד מפרט עץ מוכנס במרכז יוצא נקי. מגניב מחבתות על מתלה תיל 10 דקות.
הסר מן המחבתות כדי מתלה חוט, ולתת מגניב לחלוטין (בערך 1 שעה).
מורחים מילוי גנאש מוקצף בין השכבות, מתפשטים לקצוות העוגה ומתיישרים עם מרית אופסט. לחץ בעדינות על שכבת העוגה העליונה למטה, לחיצה על כמות קטנה של מילוי גנאש בין השכבות, להפיץ מילוי סביב הצדדים של העוגה, מילוי כל פערים בין השכבות.
מורחים ציפוי של שבע דקות מעל וצדדים של עוגה. לסובב ציפוי באמצעות גב של כף, אם תרצה בכך. למעלה עם תפוזים מסוכרים.