קושימומחה
מוכן ב1 ש
מנות10
ציון בריאות10
מגזין

עוף חריף ומטבל טאקו צ'ילה

עוף חריף ומטבל טאקו צ'ילה
המתכון עוף חריף ומטבל טאקו צ'ילה יכול לספק את התשוקה המקסיקנית שלך בערך 1 שעה. מתאבן זה יש 465 קלוריות, 22 גרם חלבון ו 26 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 10 מנות. גשו לסופר וקנו צ'ילי אנהיים, רוטב חריף, שיני שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זה יהיה להיט בחג ההסופרבול שלך. מתכון זה מ צ'או יש 1 אוהדים. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, נסו פיקנטי קרוק סיר עוף צ'ילה ורדה (שומן נמוך), טאקו עוף בגריל חריף, ו מטבל גבינת פטה חריף (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים את התנור ל 191° ומסדרים מתלה באמצע.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
מערבבים את המלח הנמדד, אורגנו, פלפל נמדד וכמון בקערה קטנה. לטפוח את העוף יבש עם מגבות נייר ומפזרים באופן שווה את תערובת התבלינים משני הצדדים.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
עד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונליעד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונלי
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®אבקת ציר עוף של גויה®
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
3
מחממים את השמן בתנור הולנדי או בסיר כבד תחתית גדול מעל חום בינוני גבוה עד מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת
4
מוסיפים את העוף בשכבה אחת ומבשלים ללא הפרעה עד להשחמה, בערך 5 עד 7 דקות. הפוך והמשיך לבשל עד העוף הוא השחמה מבושל דרך, על 3 עד 4 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
5
העברה ללוח חיתוך.להפחית את החום בינוני.
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
6
מוסיפים את הצ ' ילי, הבצל והשום לסיר, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד שהתרכך, כ -10 דקות. בינתיים, כאשר העוף הוא מגניב מספיק כדי להתמודד, לחתוך אותו לקוביות קטנות ולהניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1 כוס שום קצוץ1 כוס שום קצוץ
שום גויה®שום גויה®
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
7
מוסיפים את העגבניות לסיר, מערבבים לשלב, ומבשלים עד שהתחממו, כ 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
8
מוסיפים את העוף השמור, מערבבים לשלב, ומכבים את החום.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
9
מוסיפים את השעועית, 1 כוס גבינה מגורסת, גבינת שמנת, שמנת חמוצה, רוטב חם נמדד ומערבבים לשלב.
מרכיבים שתצטרך
עם מגע של פילדלפיה®, מחולקתעם מגע של פילדלפיה®, מחולקת
1-1/2 כוסות דובדבנים מסוכרים אדומים וירוקים1-1/2 כוסות דובדבנים מסוכרים אדומים וירוקים
3 חבילות (8 אונקיות כל אחת) גבינת שמנת מופחתת שומן, חתוכה לקוביות3 חבילות (8 אונקיות כל אחת) גבינת שמנת מופחתת שומן, חתוכה לקוביות
2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים
תוספות, אופציונליתוספות, אופציונלי
10
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה בגודל 8 על 8 אינץ ' ומפיצים אותה לשכבה זוגית.
מרכיבים שתצטרך
מגוון קרקרים או צ'יפס פיתהמגוון קרקרים או צ'יפס פיתה
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
11
מפזרים את הכוס הנותרת של גבינה גרוסה.
מרכיבים שתצטרך
עם מגע של פילדלפיה®, מחולקתעם מגע של פילדלפיה®, מחולקת
12
אופים עד הגבינה על גבי נמס, הקצוות מבעבעים, ואת לטבול מחומם דרך, כ 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
מגוון קרקרים או צ'יפס פיתהמגוון קרקרים או צ'יפס פיתה
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
13
מגישים מיד עם צ ' יפס טורטייה ורוטב חם נוסף בצד.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה כחולים מרוסקיםצ'יפס טורטיה כחולים מרוסקים
2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים

מרכיבים

21 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדרAnaheim chiles, cored, זרע, וקוביות בינוניותAnaheim chiles, cored, זרע, וקוביות בינוניות0לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)פלפל שחור טחון טרי, בתוספת יותר לפי הצורךפלפל שחור טחון טרי, בתוספת יותר לפי הצורך850פלפל האבנרושעועית שחורה, מנוקזת ושטופהשעועית שחורה, מנוקזת ושטופה227פלפל האבנרוגבינת שמנת, לחתוך לחתיכות קטנותגבינת שמנת, לחתוך לחתיכות קטנות31 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדרשיני שום, קצוץ דקשיני שום, קצוץ דק0לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)כמון טחוןכמון טחון3קרום: פירורי קרקר גרהםרוטב חריף בסגנון מקסיקני, כגון Cholula או Tapatío, ועוד להגשהרוטב חריף בסגנון מקסיקני, כגון Cholula או Tapatío, ועוד להגשה1אוראו ממולאים כפוליםמלח כשר, ועוד לפי הצורךמלח כשר, ועוד לפי הצורך170פלפל האבנרוגביעים גרוסים גבינת מונטריי ג'ק (אודותגביעים גרוסים גבינת מונטריי ג'ק (אודות1לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)אורגנו טחוןאורגנו טחון21 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדרpoblano chiles, cored, זרע, וקוביות בינוניותpoblano chiles, cored, זרע, וקוביות בינוניות21 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדרעגבניות רומא, cored, זרע, וקוביות בינוניותעגבניות רומא, cored, זרע, וקוביות בינוניות1( חצילים)סראנו צ'ילה, קוביות קטנותסראנו צ'ילה, קוביות קטנות454פלפל האבנרוללא עצמות, ירכיים עוף ללא עורללא עצמות, ירכיים עוף ללא עור791 לב מפאלדי טרי אם אפשר3 חבילות (8 אונקיות כל אחת) גבינת שמנת מופחתת שומן, חתוכה לקוביות3 חבילות (8 אונקיות כל אחת) גבינת שמנת מופחתת שומן, חתוכה לקוביות10קצת קישואים קצוציםצ'יפס טורטייה, להגשהצ'יפס טורטייה, להגשה2קרום: פירורי קרקר גרהם1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים1( חצילים)בצל לבן, קוביות בינוניותבצל לבן, קוביות בינוניות

יין מומלץ: פינו נואר, ריזלינג, ורוד נוצץ

פינו נואר, ריזלינג ורוזה מוגז הם הבחירה הראשונה שלי למקסיקני. יינות לבנים חומציים כמו ריזלינג או אדומים בעלי טאנין נמוך כמו פינו נואר יכולים לעבוד היטב עם מנות מקסיקניות. רוזה נוצץ הוא זיווג בטוח מדי. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא דרגונאט מרתפי Sta. ריטה הילס פינו נואר. יש לו 4.8 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 45 דולר.
דרגונאט מרתפי Sta. ריטה הילס פינו נואר
דרגונאט מרתפי Sta. ריטה הילס פינו נואר
2016 הייתה עוד אחת בשורת יינות נהדרים בסנטה ברברה. היה לנו עוד budbreak מוקדם, ו (בניגוד 2015) מזג אוויר מושלם במהלך סט, המאפשר יבול חזק, מאוזן. מאי, יוני ויולי היו חמים למדי והבשלה הייתה מהירה למדי; עם זאת, אוגוסט קריר לעונה האט את הגפנים במידה ניכרת. עבור היינן זה היה כמעט אידיאלי, כמו הענבים היו מסוגלים להשלים הבשלה לאט, ללא קוצים חום, ואת הענבים שמרו על חומציות מעולה. במהלך סדרה של בקרים מגניבים, בחרנו כל בלוק ליד בשלות מושלמת ואיזון. היינות נראים בעלי אופי פירות נהדר, חומציות טרייה ומבנה טאני ועומק מוצק.