קושימומחה
מוכן ב1 ש, 40 דק.
מנות4
ציון בריאות48
מגזין

עוף סומאק עם סלט לחם

עוף סומאק עם סלט לחם
צריך מנה עיקרית ללא חלב? עוף סומאק עם סלט לחם יכול להיות מתכון מרהיב לנסות. המתכון הזה מכסה %34 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 807 קלוריות, 42 גרם חלבון ו 45 גרם של שומן כל אחד. אם יש לך שמן זית, מלח כשר, מלפפונים קירבי, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו -40 דקות. מתכונים דומים: עוף עם בצל וסומק (Djaj Bi-basal Wa Sumac), סלט עוף Tawook עם רוטב לימון Sumac, ו תרנגולות משחק קלוי על סומאק-לחם בצל (mousakhan).

הוראות

1
חותכים את עמוד השדרה מתוך העוף עם מזמרה מטבח ומשליכים את העצם. באמצעות כף היד שלך, לחץ על העוף כדי לשטח אותו. מתבלים את שני הצדדים בנדיבות עם מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
2
מערבבים את סומאק ו 2 כפות של שמן זית בקערה קטנה ולשפשף את התערובת בכל רחבי שני הצדדים של העוף.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
סומאקסומאק
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
סיגליות בר (כולל גבעולים), שטופותסיגליות בר (כולל גבעולים), שטופות
3
להעביר את העוף לצלחת גדולה או צלחת ומקרר אותו חשף במשך כ 8 שעות. (אם לא תכננת מראש, פשוט להשאיר את העוף המתובל על הדלפק בזמן שאתה מכין את הבצל והלחם.)
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
3/4 פאונד תפוחי אדמה אדומים קטנים (בערך 5), פרוסים3/4 פאונד תפוחי אדמה אדומים קטנים (בערך 5), פרוסים
4
מחממים את התנור ל 191° ומסדרים מתלה באמצע.
ציוד שתשתמש בו
ירכיים ורגלי עוףירכיים ורגלי עוף
5
מחממים את 3 כפות הנותרים של שמן זית במחבת גדולה מעל חום בינוני גבוה עד מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
6
מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח, ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד שהתרכך ורק מתחיל להפוך חום זהוב סביב הקצוות, כ 9 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
7
מוסיפים את השום והפטרוזיליה, מערבבים לשלב ומבשלים עד ריחני, כ -30 שניות.
מרכיבים שתצטרך
1 לב מפאלדי טרי אם אפשר1 לב מפאלדי טרי אם אפשר
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
8
להעביר את התערובת לקערה גדולה, להוסיף את הלחם, ולזרוק לשלב באופן שווה; להפריש.מעיל צלחת אפייה עם שמן זית (ודא המנה גדולה מספיק כדי להחזיק את הלחם בשכבה אחת). לגרד את תערובת הלחם ולסדר אותו באופן שווה; להזמין את הקערה (אין צורך לשטוף אותו). מניחים את העוף על גבי הלחם וצולים עד שמד חום בשר מוכנס לתוך הירך קורא 74° והמיצים לרוץ ברור, על 1 שעה.תניח את העוף על קרש חיתוך ותן לו לנוח 10 דקות. בינתיים, מניחים את המלפפונים והעגבניות בקערה בינונית ומתבלים בקמצוץ מלח; מניחים בצד. לגרד את הלחם לתוך הקערה השמורה ולתת לו להתקרר במשך כ -10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ענפי שמיר שנקטפוענפי שמיר שנקטפו
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
3/4 פאונד תפוחי אדמה אדומים קטנים (בערך 5), פרוסים3/4 פאונד תפוחי אדמה אדומים קטנים (בערך 5), פרוסים
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
קרש חיתוךקרש חיתוך
6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי
סיגליות בר (כולל גבעולים), שטופותסיגליות בר (כולל גבעולים), שטופות
9
מוסיפים את המלפפונים, העגבניות ומיץ לימון נמדד ללחם וזורקים לשלב. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים עוד מיץ לימון אם תרצו. תעמיס את הסלט על מגש.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
ענפי שמיר שנקטפוענפי שמיר שנקטפו
קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'
3/4 פאונד תפוחי אדמה אדומים קטנים (בערך 5), פרוסים3/4 פאונד תפוחי אדמה אדומים קטנים (בערך 5), פרוסים
10
חותכים את העוף לרבעים ולסדר אותו סביב הסלט.זיווג משקאות: Bodegas Dos Victorias José Pariente Verdejo, Rueda, Spain. הטעם המוני הבהיר של סומאק יחד עם לימון ושום לבקש יין פירות-קדימה, אבל זה צריך קצת משקל עבור העוף והלחם. Verdejo מרואדה הוא פשוט ענב כזה, עם הטעמים המתוקים ביותר של סוביניון בלאן אבל ללא העשב ועם יותר גוף.
מרכיבים שתצטרך
VerdejoVerdejo
ליקר רימונים או מיץ חמוציותליקר רימונים או מיץ חמוציות
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
3/4 פאונד תפוחי אדמה אדומים קטנים (בערך 5), פרוסים3/4 פאונד תפוחי אדמה אדומים קטנים (בערך 5), פרוסים
1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות
ענביםענבים
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
סומאקסומאק
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)