עוף עם פטריות יער
עוף עם פטריות בר עשויה להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. מתכון זה מכיל 6 מנות עם 1069 קלוריות, 73 גרם חלבון ו-70 גרם שומן כל אחת. מתכון זה מכסה 40% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. 944 אנשים מצאו את המתכון הזה כטעים ומשביע. אם יש לכם ציר עוף, קמח, יין לבן וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-50 דקות. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 94%, וזה נהדר. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: עוף עם פטריות בר, עוף עם פטריות בר, ועוף, כרישה ופטריות עם אורז בר.
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
מחממים את התנור ל-325 מעלות. מייבשים את העוף עם נייר סופג ומפזרים מלח ופלפל משני הצדדים בנדיבות.
מניחים 1/2 כוס קמח בקערה ומטגנים את העוף בקמח. בסיר גדול (12 אינץ') חסין תנור כמו Le Creuset, מחממים את השמן.
מוסיפים את העוף בשלוש מנות (אל תצטופפו!) ומשחימים קלות על אש בינונית-גבוהה במשך 3 עד 5 דקות מכל צד.
מוציאים את העוף לצלחת וממשיכים עד שכל העוף משחים.
מוסיפים לסיר את שיני השום השלמות, הפטריות והתימין ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את השרי ומבשלים במשך דקה אחת, מגרדים את החתיכות החומות.
מוסיפים את השום הטחון ומבשלים עוד 2 דקות.
מוסיפים את היין, ציר העוף, כף מלח וכפית פלפל ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את העוף (חתיכות גדולות תחילה), מכסים ומכניסים לאמצע התנור למשך 30 עד 35 דקות, עד שהעוף מוכן (כ-165 מעלות במדחום קריאה מיידית).
מוציאים את העוף לקערה וזורקים את הטימין. מרסקים בעזרת מזלג את החמאה ו-1/4 כוס קמח ומוסיפים לרוטב. מבשלים, תוך ערבוב מתמיד, על אש בינונית במשך 5 דקות, עד שמסמיך מעט. מתבלים לפי הטעם (צריך להיות מאוד מתובל), מחזירים את העוף לרוטב ומגישים חם.