קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות42
מגזין

עוף צלוי עם סלסה פיסטוק, פלפלים ותירס

עוף צלוי עם סלסה פיסטוק, פלפלים ותירס
המתכון עוף צלוי עם סלסה פיסטוק, פלפלים, ותירס יכול לספק הכמיהה המקסיקנית שלך בערך 45 דקות. המתכון הזה מכסה %39 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 61 גר' של חלבון, 67 גרם של שומן, וסך הכל 998 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. רק מעטים מאוד אהבו את המנה העיקרית. לכו לחנות ותרימו עלי טימין, עם עלי פלפל, פתיתי פלפל, תרנגולות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב הלימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. נסו עוף צלוי קלאסי, קוקוס וכוסברה עוף צלוי למחצה, ו עוף צלוי עם פלפל שחור-מייפל זיגוג (מתכונים דומים).

הוראות

1
להקציף מיץ לימון, שמן, שום, 3 כפות טימין, רוזמרין, ומרווה בקערה קטנה; מניחים מרינדה בצד.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
שום גויה®שום גויה®
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
כרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מכרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
תרנגולות העונה עם מלח ופלפל מבפנים ומבחוץ.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם לייםצ'יפס טורטיה בטעם ליים
מיץ לימון גויה®מיץ לימון גויה®
3
מניחים כל אחד בתוך שקית פלסטיק resealable; מחלקים מרינדה בין שקיות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
ציוד שתשתמש בו
3 כוסות (6 אונקיות) בצל מטוגן מקורי של French's® או צ'דר3 כוסות (6 אונקיות) בצל מטוגן מקורי של French's® או צ'דר
4
מורחים מרינדה באופן שווה להפיץ. תאטמו שקיות ותירגעו לפחות 4 שעות ועד 24 שעות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
גרעיני חמניות נוספיםגרעיני חמניות נוספים
5
מחממים תנור ל 232°.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
6
להעביר תרנגולות משקיות למחבת קלייה קטנה; כתם בעדינות שמן עודף מן המרינדה עם מגבות נייר, עוזב עשבי תיבול שלם על עור עוף. ממלאים כל עוף עם חצי לימון וכמה זרזי קורנית. לקשור את הרגליים יחד עם חוט מטבח,אם תרצה.
מרכיבים שתצטרך
טימין טרי טחון או 1-1/2 כפיות טימין מיובש, מחולקטימין טרי טחון או 1-1/2 כפיות טימין מיובש, מחולק
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלישבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
3 ראשי שום, חצויים אופקית3 ראשי שום, חצויים אופקית
אבקת ציר עוף של גויה®אבקת ציר עוף של גויה®
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
7
צלוי עד שחום היטב, 30-35 דקות. להפחית את החום ל 177° ולהמשיך צלייה, מדי פעם צולה תרנגולות עם מיצי פאן, עד מדחום מיידי לקרוא מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של רשם הירך165, 20-30 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
מיץ לימון גויה®מיץ לימון גויה®
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
דַק-דַק-
8
להעביר תרנגולות ללוח גילוף; תן לנוח 20 דקות לפני גילוף.
מרכיבים שתצטרך
מיץ לימון גויה®מיץ לימון גויה®
1
מחממים שמן במחבת גדולה מעל חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
דַק-דַק-
2
מוסיפים בצל, צלפים, פתיתי פלפל אדום. מתבלים במלח ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שהבצל רך אך לא חום, כ -5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
1 כוס צימוקים זהובים, טחונים גס1 כוס צימוקים זהובים, טחונים גס
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
3
מוסיפים פלפלים וצ ' ילי; מתבלים במלח ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד רך, 10-12 דקות. מערבבים במי מלח קפר, תירס, פטרוזיליה, וחומץ רק לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
נתחי פילה חזה עוף פרוסים דק ללא עור וללא עצמות (בערך)נתחי פילה חזה עוף פרוסים דק ללא עור וללא עצמות (בערך)
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
1 כוס שום קצוץ1 כוס שום קצוץ
1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות
תירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשרתירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשר
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
1
שלב הראשון 4 מרכיבים בקערה קטנה. מערבבים בשמן. לעשות קדימה: יכול להתבצע 2 ימים קדימה. כיסוי וצינה.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
בואו לבוא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
3
מגישים עם תרנגולות ופלפלים ותירס.
מרכיבים שתצטרך
מיץ לימון גויה®מיץ לימון גויה®
נתחי פילה חזה עוף פרוסים דק ללא עור וללא עצמות (בערך)נתחי פילה חזה עוף פרוסים דק ללא עור וללא עצמות (בערך)
תירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשרתירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשר

מרכיבים

8קצת קישואים קצוציםפלפל שחור טחון טריפלפל שחור טחון טרי591 לב מפאלדי טרי אם אפשרצלפים טחונים בתוספת 1-2 כפית מלח caperצלפים טחונים בתוספת 1-2 כפית מלח caper2קילוגרםתרנגולות שלמותתרנגולות שלמות4צ'ילי פרזנו אדום, זרע, פרוס דקצ'ילי פרזנו אדום, זרע, פרוס דק2קרום: פירורי קרקר גרהםפטרוזיליה שטוחה טחוןפטרוזיליה שטוחה טחון591 לב מפאלדי טרי אם אפשרפרוס דק עירית טרייהפרוס דק עירית טרייה7101 לב מפאלדי טרי אם אפשרגרעיני תירס טריים (בערך 4 אוזניים)גרעיני תירס טריים (בערך 4 אוזניים)2קרום: פירורי קרקר גרהםרוזמרין טרי קצוץרוזמרין טרי קצוץ1גבינת פרמזן מגוררתמרווה טרייה קצוצהמרווה טרייה קצוצה3שיני שום, טחון, פירה למשחה עם גב סכיןשיני שום, טחון, פירה למשחה עם גב סכין1אוראו ממולאים כפוליםתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד2קרום: פירורי קרקר גרהםתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד8קצת קישואים קצוציםמלח כשרמלח כשר1לימון, חצוילימון, חצוי591 לב מפאלדי טרי אם אפשרמיץ לימון טרימיץ לימון טרי2קרום: פירורי קרקר גרהםגרידת לימון מגוררת דקגרידת לימון מגוררת דק591 לב מפאלדי טרי אם אפשרסטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרשמן זית כתית מעולהשמן זית כתית מעולה2בצל צהוב בינוני, קצוץפלפלים צהובים, כתומים ואדומים פרוסים דק (כ -5 פלפלים גדולים)פלפלים צהובים, כתומים ואדומים פרוסים דק (כ -5 פלפלים גדולים)1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרבצל אדום טחוןבצל אדום טחון1אוראו ממולאים כפוליםפתיתי פלפל אדום כתושפתיתי פלפל אדום כתוש2קרום: פירורי קרקר גרהם1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר3קרום: פירורי קרקר גרהםעלי טימין טריים קצוצים בתוספת זרדים למילויעלי טימין טריים קצוצים בתוספת זרדים למילוי2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרפיסטוקים לא מלוחים, קצוצים בצפיפותפיסטוקים לא מלוחים, קצוצים בצפיפות

יין מומלץ: פינו נואר, ריזלינג, ורוד נוצץ

מקסיקני בתפריט? נסה זיווג עם פינו נואר, ריזלינג ורוזה נוצץ. יינות לבנים חומציים כמו ריזלינג או אדומים בעלי טאנין נמוך כמו פינו נואר יכולים לעבוד היטב עם מנות מקסיקניות. רוזה נוצץ הוא זיווג בטוח מדי. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא WindRacer נהר רוסי פינו נואר. יש לו 4.7 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 60 דולר.
WindRacer נהר רוסי פינו נואר
WindRacer נהר רוסי פינו נואר
ניחוחות יפים של sassafras, מוקה ווש שחור להפגין את האישיות הייחודית, נועזת של עמק הנהר הרוסי. טעמים ברורים של פירות brambly, אלון מתוק ופלפל לבן להוביל יין רחב ומאוזן עם חומציות מזון ידידותי. הימים החמים, שטופי השמש והלילות הערפיליים הקרים של הנהר הרוסי הם אופטימליים עבור פינו נואר-היינות בעלי מרקם ומשקל רב מבלי להיות מוגזמים או לאבד את חומציותם הטבעית. ניחוחות וטעמים עמוקים, כהים קלאסיים הנהר הרוסי ידוע לזרוח דרך היין הזה.