קושימומחה
מוכן ב3 שעות, 35 דק.
מנות8
ציון בריאות5
סוגי מאכליםקינוח
מגזין

פאי אפרסק כפרי

פאי אפרסק כפרי
פאי אפרסק כפרי עשוי להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר הקינוחים שלכם. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -8 גרם חלבון , 28 גרם שומן , וסך הכל 601 קלוריות . מתכון זה מספיק ל-8 מנות . מתכון זה אהוב על ידי חובבי אוכל וטבח אחד. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש מיץ לימון, קמח, סוכר וסוכר. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על תזונה צמחונית לקטוא אובו . מההכנה ועד להצלחת, מתכון זה אורך כ -3 שעות ו-35 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 0% . ציון זה גרוע מאוד (אך עדיין ניתן לתיקון). תפוח אדמה כפרי , עוף בפחית בירה, ירקות בסגנון כפרי עם שום קלוי , וארוחת בוקר כפרית: טופו וירקות מקושקשים עם צ'יפס ביתי דומים מאוד למתכון זה.

הוראות

1
מכינים את הבצק: טוחנים את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון.
מרכיבים שתצטרך
1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
(או או רגיל)(או או רגיל)
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
2
מוסיפים את החמאה ומפעילים בפולסים עד שהתערובת נראית כמו קמח גס עם חתיכות חמאה בגודל אפונה.
מרכיבים שתצטרך
גרוטאות טריותגרוטאות טריות
3
מוסיפים 1/2 כוס מי קרח ומפעילים בפולסים עד שהבצק מתחיל להתגבש. מחלקים את הבצק בין 2 חתיכות ניילון נצמד וצרים מכל אחת דיסקית; עוטפים היטב ומכניסים למקרר עד שהבצק יציב, לפחות שעה.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
4
מכינים את המילוי: מערבבים את האפרסקים בקערה עם 3/4 כוס סוכר, קמח, מיץ לימון ותבלינים.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים
צ'יפס קינמון וייטנאמיצ'יפס קינמון וייטנאמי
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
5
פזרו קלות קמח על פיסת נייר אפייה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריותדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריות
6
רדדו חתיכה אחת של בצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ על נייר האפייה. העבירו את הבצק לתבנית פאי בקוטר 23 ס"מ.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
7
מוסיפים את המילוי, יוצרים תלולית קלה במרכז; מפזרים נקודות של חמאה ומקררים.
מרכיבים שתצטרך
גרוטאות טריותגרוטאות טריות
8
מרדדים את חתיכת הבצק השנייה לעיגול בקוטר 30 ס"מ וחותכים אותה לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
9
הניחו חצי מהרצועות על הפאי בכיוון אחד, תוך השארת רווח של כ-2.5 ס"מ בין כל רצועה.
10
הניחו את הרצועות הנותרות מעל, תוך הצטלבות באלכסון ליצירת דוגמת סריג (אין צורך לארוג); חתכו את קצוות הרצועות, תוך השארת פתח קטן. קפלו את הבצק התלוי מתחתיו ומהדקו את קצה הקלתית בעזרת האצבעות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
11
טורפים את הביצה עם כף מים ומורחים במריחה את שולי הקרום ואת החלק העליון של הרשת.
מרכיבים שתצטרך
1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
כמו למשל M&M'sכמו למשל M&M's
12
מפזרים את כף הסוכר הנותרת ומקררים עד להתייצבות, כ-30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
13
מקמו רשת בשליש התחתון של התנור. הניחו תבנית אפייה על הרשת וחממו מראש ל-220 מעלות צלזיוס.
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
סוכריות מצופות שוקולדסוכריות מצופות שוקולד
14
הניחו את הפאי על תבנית האפייה החמה ואפו 20 דקות. הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות צלזיוס והמשיכו לאפות עד שהפאי זהוב והמלית מבעבעת, 50 דקות עד שעה. (כסו באופן רופף בנייר כסף אם החלק העליון משחים מהר מדי).
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
סוכריות מצופות שוקולדסוכריות מצופות שוקולד
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
15
מעבירים לרשת להתקררות מוחלטת לפני הפריסה.
16
צילום: יונהי קים