פאי הפתעה סתיו
ניתן להכין את פאי הפתעת הסתיו תוך כשעה ו-15 דקות . מתכון צמחוני זה, המכיל אובו-לקטו, מספיק ל-8 מנות . מנה אחת מהמנה מכילה כ -2 גרם חלבון , 9 גרם שומן , וסך הכל 225 קלוריות . אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. לא הרבה אנשים אהבו את הקינוח הזה. אם יש לכם מלח, חמאה, חומץ תפוחים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 0% , ציון שניתן לשיפור. אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: פאי תפוחים סתיו , פודינג לחם שוקולד עם אגסים הפתעה , וכוסות בראוניז פאדג' עוגיות אוראו ושוקולד צ'יפס "הפתעה" אולטימטיבית .
הוראות
בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח; הוסיפו את החמאה לקצץ עד לקבלת תערובת דמוית פירורים גסים.
לערבב חלב וחומץ; להוסיף בהדרגה לתערובת הפירורים, תוך כדי ערבוב בעזרת מזלג עד שהבצק יוצר כדור.
מחלקים את הבצק לשני כדורים, אחד מעט גדול יותר מהשני. על משטח מקומח קלות, מרדדים כדור גדול יותר כך שיתאים לתבנית פאי בקוטר 23 ס"מ. מורחים את תבנית הפאי בתרסיס שמן; מעבירים את הבצק לתבנית.
בקערה גדולה, ערבבו את התפוחים, האגסים והצימוקים.
ערבבו 1/2 כוס סוכר, קמח, קינמון, אגוז מוסקט וציפורן; הוסיפו לתערובת הפירות וערבבו.
מפזרים תמצית; מערבבים היטב. יוצקים עם כף לתוך הקלתית.
לרדד את הבצק שנותר; ליצור קלתית רשת. לחתוך, לאטום ולקפל את הקצוות.
מברישים את הרשת בחלבון ביצה; מפזרים את שארית הסוכר.
אפו ב-220 מעלות צלזיוס למשך 15 דקות. הנמיכו את האש ל-175 מעלות צלזיוס; אפו 30-35 דקות נוספות או עד שהקרום זהוב והמלית מבעבעת. קררו על רשת צינון.