קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 10 דק.
מנות6
ציון בריאות5
מטבחיםאמריקאי
סוגי מאכליםקינוח
מגזין

פאי תפוחים קרמל אולטימטיבי

פאי תפוחים קרמל אולטימטיבי
המתכון "פאי תפוחים קרמל אולטימטיבי" יכול להיות מוכן בכ-2 שעות ו-10 דקות . מנה אחת מכילה 826 קלוריות , 9 גרם חלבון ו -36 גרם שומן . מתכון צמחוני זה, המבוסס על חלבון אובו (לקטו), מספיק ל-6 מנות . כמה אנשים ממש אהבו את הקינוח הזה. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש חמאה, מי קרח, חמאה וקמח. 22 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. הוא מושלם לליל כל הקדושים . זהו מתכון זול למדי לחובבי אוכל אמריקאי. עם ציון כף של 0% , המנה הזו גרועה מאוד (אבל עדיין ניתנת לתיקון). פאי תפוחים קרמל דלעת , "גלידת" קוקוס קפוא אולטימטיבית עם רוטב שוקולד קשה , וטירמיסו אולטימטיבי דומים מאוד למתכון הזה.

הוראות

1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
מחממים תנור ל-350 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
3
להכנת הבצק, ערבבו יחד את הקמח והמלח בקערה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
4
חותכים פנימה את חתיכות החמאה הקרה בעזרת בלנדר, מעט בכל פעם, עד שהבצק דומה לקמח תירס.
מרכיבים שתצטרך
פילה פורל אגם (בערך כל אחד)פילה פורל אגם (בערך כל אחד)
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונליצבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
48 עד 56 סוכריות מצילות חיים48 עד 56 סוכריות מצילות חיים
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
5
מוסיפים את חלמון הביצה ומי הקרח, ומערבבים לרגע רק כדי לאחד את הבצק ולהרטיב אותו. היזהרו לא לעבד את הבצק יתר על המידה. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים אותו היטב בניילון נצמד ומניחים לו לנוח במקרר למשך שעה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי
48 עד 56 סוכריות מצילות חיים48 עד 56 סוכריות מצילות חיים
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
6
בזמן שהבצק נח, הכינו את המילוי.
מרכיבים שתצטרך
48 עד 56 סוכריות מצילות חיים48 עד 56 סוכריות מצילות חיים
7
להכנת רוטב הקרמל: מניחים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים, ללא ערבוב, על אש בינונית-נמוכה עד שהסוכר נמס ומתקרמל, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
אפרסקים פרוסיםאפרסקים פרוסים
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
8
הסירו את הסיר מהאש והוסיפו את השמנת והיין באיטיות. ייתכן שהרוטב יבעבע וירוק, לכן היזהרו. לאחר שהרוטב יירגע, החזירו אותו לאש, הוסיפו את מקל הוניל וחממו אותו באיטיות, עד שהיין והקרמל חלקים והמשיכו לבשל באיטיות עד לצמצום של חצי מהכמות.
מרכיבים שתצטרך
חלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדרחלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדר
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונליצבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
9
מסירים מהאש ומצננים עד להסמכה.
10
ממלאים קערה גדולה במים קרים וסוחטים פנימה מיץ לימון. קולפים את התפוחים בעזרת סכין קילוף, חותכים אותם לשניים, ומוציאים את הליבה בעזרת מקלחן מלון.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
מלוןמלון
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
ציוד שתשתמש בו
מלון Ballerמלון Baller
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
11
מניחים את חצאי התפוחים במי הלימון (זה ימנע מהם להשחים). מערבבים את התפוחים עם הקמח והקינמון.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
12
הוציאו את הבצק מהמקרר, הסירו את הניילון הניילון וחתכו את הכדור לשניים. עטפו שוב והחזירו כדור אחד למקרר, עד שיהיו מוכנים לקרום העליון.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
48 עד 56 סוכריות מצילות חיים48 עד 56 סוכריות מצילות חיים
13
הניחו לבצק לנוח על השיש במשך 15 דקות כדי שיהיה גמיש מספיק כדי לרדד. בעזרת מערוך, רדדו את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ. גלגלו בזהירות את הבצק על המערוך והניחו אותו בתוך תבנית פאי מזכוכית בקוטר 25 ס"מ. לחצו את הבצק לתבנית כך שיהדק.
מרכיבים שתצטרך
48 עד 56 סוכריות מצילות חיים48 עד 56 סוכריות מצילות חיים
(כדי להחזיק את נתחי העוף יחד)(כדי להחזיק את נתחי העוף יחד)
ציוד שתשתמש בו
6 עד 8 שזיפים גדולים, (בערך 1 1/2 פאונד), חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'6 עד 8 שזיפים גדולים, (בערך 1 1/2 פאונד), חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'
אגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשהאגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשה
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
14
מחממים את התנור מראש ל-350 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
15
פורסים כמה תפוחים בכל פעם בעזרת מנדולינה או סכין חדה מאוד. יש לפרוס את התפוחים לפרוסות דקות כך שבזמן האפייה הם יקרסו זה על גבי זה ללא כיסי אוויר. כך נוצר פאי תפוחים דחוס ובשרי. מכסים את תחתית הבצק בשכבת תפוחים, מפזרים את הפרוסות כך שלא יהיו רווחים. יוצקים כ-50 גרם מרוטב קרמל יין אדום מקורר באופן שווה על פרוסות התפוחים. חוזרים על השכבות, עד שהפאי מעט מלא יתר על המידה ומעוצב כיפתי בחלקו העליון; התפוחים יתכווצו בזמן האפייה. מפזרים חתיכות חמאה מעל התפוחים.
מרכיבים שתצטרך
אפרסקים פרוסיםאפרסקים פרוסים
5 פאונד צלעות קצרות עם עצם5 פאונד צלעות קצרות עם עצם
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונליצבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
מצקתמצקת
16
עכשיו, רדדו את כדור הבצק השני בדיוק כמו שעשיתם את הראשון.
מרכיבים שתצטרך
48 עד 56 סוכריות מצילות חיים48 עד 56 סוכריות מצילות חיים
(כדי להחזיק את נתחי העוף יחד)(כדי להחזיק את נתחי העוף יחד)
17
מברישים את השפה התחתונה של בצק הפאי במעט חלבון ביצה טרופה כדי ליצור איטום.
מרכיבים שתצטרך
בצק עוגותבצק עוגות
גלידת וניל דלת שומן, אופציונליגלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
18
הניחו את עיגול הבצק על גבי הפאי, ובעזרת מספריים למטבח, גזרו את העודף שמסביבו. מהדקו את קצוות הבצק יחד בעזרת האצבעות כדי ליצור איטום הדוק.
מרכיבים שתצטרך
48 עד 56 סוכריות מצילות חיים48 עד 56 סוכריות מצילות חיים
ציוד שתשתמש בו
מספריים מטבחמספריים מטבח
19
חותכים חריצים בחלק העליון של הפאי כדי שהאדים יוכלו לצאת בזמן האפייה.
20
מניחים את הפאי על תבנית אפייה וכסו אותו בנייר אלומיניום, כדי שהקרום לא יתאפה מהר יותר מהתפוחים.
מרכיבים שתצטרך
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
ציוד שתשתמש בו
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
21
אופים את פאי התפוחים בקרמל במשך 25 דקות במדף האמצעי. בקערה קטנה, מערבבים את רבע כוס הסוכר הנותרת עם הקינמון הטרי המגורר.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
22
הסירו את נייר הכסף מהפאי ומרחו את החלק העליון בחלבון הביצה שנותר.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל דלת שומן, אופציונליגלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
23
מפזרים באופן שווה את סוכר הקינמון ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות עוד 25 דקות, עד שהפאי זהוב ומבעבע.
מרכיבים שתצטרך
סוכר קינמוןסוכר קינמון
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
24
הניחו לפאי התפוחים לנוח בטמפרטורת החדר לפחות שעה כדי לאפשר לפקטין של הפרי להתייצב ולהתגבש; אחרת הפאי יתפרק כשחותכים אותו.
מרכיבים שתצטרך
פקטין פירותפקטין פירות
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס