פשטידת רועים
מתכון זה אופייני למטבח הסקוטי. נסו פשטידת רועים, פשטידת רועים הודו שמנת (Aka חג ההודיה שאריות פשטידת רועים!), ו עוגת חמאה (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת sauté גדולה מעל חום בינוני גבוה, לחמם את השמן, ולאחר מכן להוסיף את הבצל, גזר, בשר. לבשל עד השחמה, 8 עד 10 דקות.
מסננים את השומן ומוסיפים את המרק, רסק עגבניות ועשבי תיבול. מבשלים עד המיצים להתעבות, על 10 דקות, ולאחר מכן להוסיף את האפונה.
יוצקים את התערובת לתוך צלחת אפייה 1 1/2 ליטר; להפריש.
בינתיים, להביא את תפוחי האדמה לרתיחה במים מלוחים. מבשלים עד מכרז, על 20 דקות; לנקז.
מועכים את תפוחי האדמה עם חמאה, חלב ומלח.
מורחים אותם על תערובת הבשר, ואז להצליב את החלק העליון עם מזלג.
אופים עד הזהב, 30 עד 35 דקות.
* במקום להשתמש בתבנית אפייה לעוגת הרועים, לשמור על המילוי במחבת (חסינת ovenproof) שבה אתה מבשל אותו, העליון עם הקרום, ולאפות את כל זה בתנור לגרסה מחבת כי לא מלוכלך צלחת אחרת.