קינואה בניחוח כמון ואורז שחור
גשו לסופר וקנו שמן זית, קינואה, זרעי כמון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. נסו כמון בניחוח קווינואן ואורז שחור, שעועית שחורה מבושמת כמון וקינואה, ו קינואה וסלט אורז שחור עם כמון ואבוקדו (מתכונים דומים).
הוראות
להביא אורז 1 כוס מים לרתיחה בסיר קטן. מכסים, מפחיתים את החום לנמוך ומבשלים עד שהמים נספגים ואורז רך, 25-30 דקות.
בינתיים, לשלב קינואה, עלה דפנה, 1/4 כפית מלח, ו 2 כוסות מים בסיר בינוני. מביאים לרתיחה. כיסוי, להפחית את החום נמוך, ומבשלים עד קינואה הוא מכרז, על 15 דקות.
ניקוז; להחזיר קינואה לסיר חם. לכסות ולתת לשבת במשך 15 דקות. להשליך עלה דפנה, קינואה מוך עם מזלג, ולהעביר לקערה גדולה.
חום 2 כפות שמן במחבת גדולה מעל חום בינוני.
מוסיפים בצל ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד רך, על 8 דקות.
מוסיפים שום וכמון ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, במשך 2 דקות.
מוסיפים אורז; מערבבים היטב. מערבבים הנותרים 2 כפות שמן, מיץ לימון טרי, כוסברה, פטרוזיליה, עירית. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
חותכים אבוקדו לתוך טריזים.
מגישים סלט עם פלחי אבוקדו ולימון.
למנה: 238 קלוריות, 13 גרם שומן, 29 גרם פחמימות